Minden titkot megőriz a legújabb csevegőprogram

megfigyelés, lehallgatás, adatvédelem, képviselők betelefonalnak az orosz parlament, a duma egyik ülésén, illusztráció
Vágólapra másolva!
A Bleep nevű applikáció teljesen névtelen kommunikációt tesz lehetővé. Senki sem jöhet rá, hogy kinek, mikor és mit mondunk.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Bleep nevű új csevegőproram, ami PC-n és mobilon is lehetővé teszi a teljesen titkos csevegést. A regisztrációhoz semmilyen adatot nem kell megadni, a beszélgetés tartalma pedig nem egy felhőben, hanem az adott készüléken tárolódik el. Így külső szemlélő semmilyen módon nem derítheti ki, hogy mit beszéltünk és kivel.

Megsemmisíti önmagát az üzenet

A Bleep a tavaly indult alfateszt óta nagyon sokat fejlődött. Megjelent benne többek között az önmegsemmisítő üzenet, ami 25 másodperccel a fogadása után teljesen felszívódik a készülékről. További hasznos funkció, hogy a Bleep automatikusan elrejti a csevegő felek felhasználóneveit.

Amennyiben sok beszélgetést folytatunk egyszerre, és elfelejtjük, hogy ki kicsoda, akkor egy szemet formázó ikonnal megjeleníthetjük a partner nevét, ám ez alatt az idő alatt maga a beszélgetés elhomályosodik. Így a partner és maga a szöveg sosem látszódik egyszerre egy képernyőn.

A BitTorrent áll mögötte

A Bleep mögött a BitTorrent csapata áll, akik úgy vélik, hogy a konkurens privát internetes csevegőprogramok egyszerűen nem elég biztonságosak. Velük szemben a Bleep szervermentes peer-to-peer hálózatot használ, és még az e-mail és telefonszám alapú azonosítás is csak opcionális. Ez akkor jöhet jól, ha azt szeretnénk, hogy bizonyos ismerősök megtaláljanak a felhasználók tengerében.