Hatásosak a szupertraffipaxok

VÉDA traffipax KKEP
Vágólapra másolva!
Pintér Sándor belügyminiszter szerint mióta szolgálatba állították a szupertraffipaxokként ismertté vált új sebességmérő berendezéseket, kevesebben haltak meg, vagy szenvedtek súlyos sérülést az utakon.
Vágólapra másolva!

A tárcavezetőt Mirkóczki Ádám, a Jobbik politikusa faggatta arról, hány gyorshajtót sikerült megfogni a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontokkal (KKEP), és milyen bevételre tett szert a rendőrség a bírságolásból - írta a Magyar Nemzet pénteken.

Kevesebb gyorshajtás

Pintér Sándor válaszában leszögezte: a készülékeket elsősorban nem anygi megfontolásokból, hanem a közlekeedésbiztonság javítása érdekében helyezték üzembe.

A gyorshajtóknak van okuk aggódni, a záróvonal átlépését, a kézből telefonálást és más szabálytalanságokat még nem ismeri fel a rendszer Forrás: Origo

A miniszter adatai alapján 2014. március és április 26. között 24 ezret meghaladó, míg 2015 ugyanezen időszakában valamivel kevesebb, mint 21 500 alkalommal szabott ki bírságot a rendőrség sebességtúllépés miatt.

A vizsgált egy hónap alatt tavaly 42 halálos, 384 súlyos és 864 könnyű sérüléssel járó, míg az idén 36 halálos, 367 súlyos és 904 könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.