Luis Enrique tízből tízes munkát végzett

554887045
Barcelona's players throw Barcelona's coach Luis Enrique in the air after the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015. FC Barcelona won the match 1-3. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A szombaton Bajnokok Ligáját nyert FC Barcelona labdarúgócsapatának elnöke hétfőn kijelentette, hogy marad a posztján Luis Enrique vezetőedző.

"A munkája tízből tízes volt a szezonban, így nincs okunk arra, hogy felbontsuk a szerződését" - nyilatkozta egy hétfői rádióinterjúban Josep Maria Bartomeu, aki azt is hozzátette, hogy ha a júliusi tisztújításon ismét bizalmat kap a klub vezetésére, akkor szerződéshosszabbítást fog ajánlani a szakembernek.

Luis Enriquét alaposan megünnepelték játékosai a BL-döntőt követően Forrás: AFP/Odd Andersen


A tréner jövőjével kapcsolatban azért merültek fel kérdések, mert a győztesen megvívott Bajnokok Ligája-döntőt követően még ő maga úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, folytathatja-e a munkát a katalán együttesnél.

Luis Enrique tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, és a szezon első felében nem mindig volt tökéletes az összhang közötte és a csapat legnagyobb sztárja, Lionel Messi között. Januárban komoly ellentétekről cikkezett a helyi sajtó, később azonban normalizálódott a két fél viszonya, az együttes pedig magára talált, és nagyszerű tavaszi szezont futott, melynek végén a BL mellett a spanyol bajnokságot és a Király Kupát is megnyerte.