Visszavonult a kéziválogatott egykori irányítója

Nikola Eklemovic, Eklemovics, kézilabda
NORWAY, Bergen : Hungarian Nikola Eklemovic(C) is pushed by Belerussian Maxim Babichec(L) and Andrei Kurchev in 'Haukelandshalle' stadium of Bergen, 20 January 2008 during their group C match in the preliminary round of the Euro2008 Handball Championships. Bergen is hosting the preliminary round Group C matches including Belorussia, Germany, Hungary and Spain. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Befejezi aktív pályafutását, és menedzserként dolgozik tovább Eklemovics Nikola, a magyar férfi kézilabda-válogatott és a Veszprém egykori irányítója.

Román bajnoki aranyéremmel vonul vissza az aktív játéktól Eklemovics Nikola, a Veszprém egykori válogatott irányítója. A 27 éves kézilabdázó a szezont a HCM Minaur Baia Mare csapatánál töltötte, ahol Tatai Péter kapussal együtt bajnok lett - a nagybányaiak a döntő mindkét mérkőzésén 26-24-re győztek a CSM Bucuresti ellen.

Eklemovics 1999-ben igazolt Magyarországra a Crvena zvezdából, öt évig Szegeden szerepelt, majd 2004 és 2011 között hat magyar bajnokságot és öt Magyar Kupát nyert a Veszprémmel és tagja volt a 2008-as KEK-győztes együttesnek is. 2011-ben szerződött a lengyel Wisla Plockhoz, tavaly pedig a Nagybányát választotta.

Eklemovics visszavonult Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Eklemovics a szerb válogatottban 14-szer szerepelt, majd miután 2008-ban megkapta az állampolgárságot, a magyarban is játszott 32 mérkőzést.

A Delmagyar.hu információja szerint visszavonul az aktív játéktól a másik szegedi kedvenc, Frantisek Sulc is. A szlovák válogatott átlövő 2010 és 2014 között szerepelt a magyar klubban, ő a szegediek legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában (összesen 205 gólig jutott). Az előző szezon közben igazolt Katarba, a Lehvija csapatához.