Az olimpia múlhat a kéziválogatott Eb-sorsolásán

férfi kézilabda válogatott, kézilabda eb, európa bajnokság, dánia, Zubai Szabolcs
Zubai Szabolcs a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott Macedónia - Magyarország mérkőzésen, a herningi Boxenben, 2014. január 18-án. A meccset a magyar válogatott 31-25-re megnyerte.
Vágólapra másolva!
A selejtezőben hibátlan teljesítménnyel csoportelső magyar kézilabda-válogatottat a második kalapból húzzák ki pénteken a férfi Európa-bajnokság csoportsorsolásán.

Az európai szövetség hétfőn hozta nyilvánosságra a kiemelést, és a második kalap azt jelenti, hogy a magyar csapat biztosan nem kerülhet egy csoportba a hozzá hasonlóan második négyesbe került házigazda lengyel, valamint a svéd és az izlandi válogatottal.

A január 15. és 31. között sorra kerülő Eb-n a csoportok első három helyezettje jut majd a középdöntőbe.

Az Európa-bajnokság kiemelt jelentőségű az olimpiai kvalifikáció szempontjából, ugyanis a győztes egyenesen kijut a riói játékokra, míg további két helyet osztanak ki a jövő tavaszi selejtezős tornákra.

Az olimpiára az európai csapatok közül már kijutott a világbajnok Franciaország, és selejtezős hellyel rendelkezik Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország és Németország.

férfi Európa-bajnokság, kiemelés:
1. kalap: Dánia, Franciaország, Horvátország, Spanyolország
2. kalap: Izland, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Svédország
3. kalap: Fehéroroszország, Macedónia, Németország, Oroszország
4. kalap: Montenegró, Norvégia, Szerbia, Szlovénia