Ejnye-bejnyével megússzák a bundázó kézisztárok

Nagy László Köln, 2015. május 31.
Nagy László (b) és Mirsad Terzic (j), az MKB-MVM Veszprém, valamint Nikola Karabatic, a spanyol Barcelona játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius B
Köln, 2015. május 31. Nagy László (b) és Mirsad Terzic (j), az MKB-MVM Veszprém, valamint Nikola Karabatic, a spanyol Barcelona játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius Becker)
Vágólapra másolva!
Három hónapos felfüggesztett börtönt, valamint húszezer eurós pénzbírságot kért a francia ügyészség Nikola Karabaticra és 14 bűntársára - köztük a világsztár öccse, Luka -, akiket fogadási csalással gyanúsítanak.

Karabaticék még 2012 májusában, az utolsó előtti fordulóban a már bajnok Montpellierrel 38-31-re kikaptak a Cesson-Sévigné-től. Az átlagos ötezer euróval szemben arra a meccsre 88 ezer euró értékben fogadtak, a nyeremény pedig 250 ezer euró volt, ami egyből felkeltette a hatóságok érdeklődését is.

A Francia Szerencsejáték vállalat ellen elkövetett csalás gyanúja miatt összesen 15 elkövető után nyomoznak. Karabatic az ártatlansága mellett vallott, nem vállalta el a vádakat, amik a hírek szerint meglehetősen erős lábakon álltak.

Itt biztosan bundáztak

A Barca sztárjához hasonlóan világbajnok Luca Karabatic barátnőjét a botrány kitörösét követően őrizetbe vették, miután bevallotta, a barátja nevében ő fogadott a meccsre. A rendőrség azonnal elrendelte a többi vádlott telefonjainak lehallgatását, és egy nyomozáshoz közeli személy szerint a játékosok pánikba esve hívogatták egymást az ügy kirobbanása után.

A veszprémi Nagy László (b) és Mirsad Terzic (j) harcol Nikola Karabaticcsal a BL-döntőben Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

Sokáig arról szóltak a hírek, hiába nemzeti hősök a vádlottak padján ülők (Franciaország az összes sorozat, a vébé, az Eb és az olimpia címvédője is, Nikola Karabatic ehhez még hozzátett egy BL-győzelmet is, ahol a négyes döntő legjobb játékosának is választották), letöltendő börtönbüntetés vár rájuk. Ehhez képest komoly meglepetés a most belebegtetett, meglehetősen enyhe büntetés. Pénteken ítéletet hirdet a toulouse-i bíróság.

Karabatic ügyét azért is érdemes kiemelten figyelni, mert a francia sztár sorsa vélhetően hatással lesz az MKB-MVM Veszprémre is. Karabaticot ugyanis - természetesen rekordösszegért - a PSG szeretné leigazolni, és ha összejön a transzfer, a Barcelona a Veszprém szerb kitűnőségével, Momir Iliccsel pótolná a világ jelenlegi legjobb játékosát.