Kevesebb dolguk lesz a polgármestereknek a közmunkásokkal

közmunka
Szakoly, 2013. március 8. Közmunkások takarítják a csapadékvíz-elvezető árkot Mojóczki János (j) háza előtt Szakolyban 2013. március 7-én. A háromezer lakosú nyírségi település különböző pályázatokon 300 millió forintot nyert közmunkaprogramra, amelyből 8-12 hónapig tudnak foglalkoztatni háromszázhuszonöt embert az ötszáz foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult munkanélküli közül. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A parlament vállalkozásfejlesztési bizottsága egyhangú szavazással kivette a közfoglalkoztatási törvényt módosító javaslatok közül azt, ami a polgármesterek feladatává tette volna a közmunkások idénymunkára történő közvetítését.
Vágólapra másolva!

A törvénymódosítás részletes vitájához a megszavazott módosítást a fideszes Simon Miklós és Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára terjesztette be.

Közmunkások takarítják a csapadékvíz-elvezető árkot Mojóczki János háza előtt Szakolyban Forrás: MTI/Balázs Attila

Az MSZP-s Gúr Nándor bizottsági tag azt kifogásolta a vitában, hogy a kormány egyeztetés nélkül terjesztette be a parlamenthez a vitatott módosítást, amit a végső szakaszban az illetékes államtitkárnak kellett kivetetnie a törvényjavaslatból.