Focistát tennének a királynő mögé a brit húszfontosra

Raheem Sterling, liverpool
Liverpool's English midfielder Raheem Sterling celebrates scoring their fifth goal during the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, northwest England, on February 8, 2014. AFP PHOTO / ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Van, aki nem tudja megemészteni Raheem Sterling brit átigazolási rekordját. Kérdés, a brit központi bank mit szól ahhoz, hogy egy játékos képét tennék a királynőé mellett a húszfontosra.

Két brit mestertroll mozgalmat indított azért, hogy az új 20 fontos bankjegyen Raheem Sterling fotója szerepeljen – írja a 101greatgoals.com.

A Bank of England jelenleg javaslatokat vár arra, hogy melyik híres ember kerüljön a 20 fontos bankjegy hamarosan legyártandó új változatának hátsó oldalára.

Raheem Sterling Forrás: AFP/Andrew Yates


Simon Connor és Stephen Cross ötletének hátterében az van, hogy a futballvilág álmélkodva áll a Manchester City által a Liverpoolnak Sterlingért kifizetett irtózatos átigazolási összeg – 49 millió font, azaz 76 millió euró – előtt. No meg az, hogy a támadó vezetékneve maga a brit pénz: azt hivatalosan font sterlingnek hívják, így különböztetve meg más fontoktól.

Így néz ki a húszfontos elölről, II. Erzsébet királynő fiatalkori arcmásával. A hátsó oldalra castingolnak. Forrás: http://www.downies.com/

MU- és Liverpool-drukkerek, egyesüljetek!

A két ötletgazda közül Connor a Manchester Unitednak, Cross az Arsenalnak drukkol, és mindketten úgy gondolják, a mozgalom lehetne az egyetlen dolog, ami egyesíti a MU és a Liverpool egymást őszintén utáló szurkolóit.

Az egyetlen bökkenő, hogy a központi bank olyan személyek nevét várja, akik már nincsenek az élők sorában.

Szavazni itt lehet, még vasárnapig.