Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Libamáj puding házi kaláccsal - Macok Bisztró és Borbár, Eger

Vágólapra másolva!
Libamáj puding házi kaláccsal - Macok Bisztró és Borbár, Eger
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Libamáj puding:

  • libamáj 40dkg
    Forrás: Nagy Bence
  • tejszín2dll
  • egész tojás 1db
  • tojás sárgája 2db
  • frissen őrölt bors

Borzselé:

  • méz 2evőkanál
  • Egri csillag fehér bor: 1,5dl
  • mazsola 5dkg
  • étkezési keményítő 1dkg

Alma kocka almakrém:

  • alma 2db
  • almalé 2dl
  • méz 2evőkanál
  • kurkuma

Házi kalács:

  • liszt 50dkg
  • kristálycukor 6dkg
  • vaj 10dkg
  • tojás 2db
  • élesztő 2dkg
  • tej 2,5dl

Hogyan kell elkészíteni?

Libamájat kierezzük, az egész tojással, tojássárgájával, sóval, őrölt borssal leturmixoljuk, formákba öntjük, vízfürdőben 70 fokos sütőbe rakjuk egy óra hosszat. A mézet karamellizáljuk fehérborral, mazsolával, majd kihűtjük végül a libamáj pudingra öntjük. Tálaláskor barna cukorral besütjük.

Az almát meghámozzuk, majd összekockázzuk, kurkumás almalével leforrázuk, és a nyesedékből almakrémet készítünk.

Az élesztőt kevés cukorral tejjel felfuttatjuk. Liszt, vaj, tojás, tej, só hozzáadásával dagasztjuk, formázzuk, tojássárgájával megkenve 160 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről