Rendőrrel ment a Mikulás az iskolába

nk20150721
Nyáron ráérnek egy kis eszmecserére a télapók. A Mikulások Világkongresszusának résztvevői a Koppenhága északi részén fekvő Bellevue tengerpartján lubickolnak. A Mikulások Világkongresszusát 1957 óta minden évben Dániában rendezik.
Vágólapra másolva!
Valószínűleg okult pécsi kollégája vesszőfutásából a tiszacsegei Mikulás, ezért rendőrautón érkezett ma reggel a helyi általános iskola elé. Rénszarvasszán? Smafu!
Vágólapra másolva!

Szegény gyerekek, nem elég, hogy az amerikai felforgató elemek aknamunkájának hatására sokan közülük azt hiszik, hogy a karácsonyi ajándékot is a Mikulás hozza, mostantól abban is egészen biztosak lesznek, hogy a krampusz a rendőr. A piros ruhás hószakállú illető ugyanis a Police.hu beszámolója szerint ma reggel a tiszacsegei suli előtt az iskolarendőrrel közösen várta a tanulókat.

Enyhít kicsit a fejekben okozott felforduláson, hogy a szabályosan közlekedő diákok szaloncukrot kaptak ajándékba.

A horrornak nincsen vége.

Nem tudni, Thürmer Gyuláék keze van-e a dologban, mindenesetre a kommunisták biztosan benne voltak a buliban, hiszen a beszámoló egy éles fordulattal hirtelen Télapót (leánykori neve Gyed Maróz!) kezd el emlegetni:

Vajon melyik az igazi? A kép nem Tiszacsegén készült Forrás: MTI/EPA/SCANPIX DENMARK/Erik Refner

„Ezt követően a Télapó bement az alsó évfolyamos gyerekekhez”, ahol az iskolarendőrnek álcázott krampusz „felhívta a gyerekek figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.” Alig néhány éve még verset kellett szavalni a Mikulásnak és anno a Télapónak is. Nem csoda, hogy hazánkban egyre nagyobb hiánycikk a fejlődő társadalom alapja, a kimunkált emberfő, miközben mind több a gyorshajtó.

Az iskolában történt látogatást követően a Mikulás – rendőrautóval – átment a tiszacsegei óvodába, „ahol szaloncukrot vitt ajándékba az ovisoknak”. A rendőr az óvodában is felhívta a kicsik figyelmét a helyes és biztonságos közlekedés fontosságára. De hol maradt a Télapó? – kérdezzük egy emberként, miközben szomorúan tekintünk rád, elkárhozott nemzedék.