Az állami bank vezére is a nőkre tett gúnyos megjegyzést

Vágólapra másolva!
Gúnyos, a riporter női mivoltát középpontba állító választ adott a Hír TV újságírójának az állami tulajdonú Eximbank vezérigazgatója. Eredetileg Andy Vajna kölcsönéről kérdezték.
Vágólapra másolva!

„Jól megcélzott kérdés, mindenesetre azt bizonyította, hogy a nők sokkal értékesebbek, mint a férfiak, hiszen egyszerre tudott SMS-ezni és figyelni a többi beszélőre, ez nagy megtiszteltetés.” Ezzel kezdte válaszát az állami tulajdonú Eximbank vezérigazgatója, amikor a Hír TV riportere Andy Vajna kölcsönéről kérdezte.

Divatja lett a megjegyzéseknek

Arról, hogy a nőknek mi a szerepe a családban és a társadalomban, Kövér László hétvégi kijelentése után robbant ki vita Magyarországon. Az Országgyűlés elnöke a Fidesz kongresszusán azt mondta, hogy "szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha

unokákat szülhetnének nekünk".

Kövér László után Kovács Ákos énekes-előadóművész mondta azt egy Echo TV-s interjúban, hogy a "nőknek nem az a dolguk, hogy többet keressenek a férfiaknál". Az énekes szerint inkább az a dolguk, hogy valakihez tartozzanak, és hogy valakinek gyereket szüljenek. Kijelentései után a Magyar Telekom szerződést bontott Ákossal, mire a kormány felmondta a Magyar Telekommal érvényben lévő mobilinternet-előfizetéseit.

De mi van a kölcsönnel?

Urbán Zoltán, az eximbank vezérigazgatója a gúnyos megjegyzés után röviden válaszolt a riporter kérdésére is. Annyit mondott, hogy ők mindenben szabályosan jártak el, mikor

pénzt adtak Andy Vajnának.

A filmügyi kormánybiztos a TV2 megvásárlására költheti a kölcsönt.

Andy Vajna cége a TV2 megvásárlására csaknem 7 milliárd forintnyi hitelt kap a Szijjártó Péter felügyelete alatt álló állami Eximbanktól. A bank november 27-én kötötte meg a kölcsönszerződést Andy Vajna cégével, a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel - írta kedden a Heti Válasz.

Az Eximbank és Andy Vajna cége között zálogszerződés is létrejött, ezt el kellett küldeni a Fővárosi Törvényszéknek. A kölcsönügylet így lett nyilvános.

Vita a tulajdonjogról

A TV2 megvásárlását október 15-én jelentette be Andy Vajna a csatorna korábbi tulajdonosaival együtt. Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly még aznap bejelentette, hogy a TV2 az övé. Azt állította, hogy egy szerződéses konstrukcióval korábban cége, a Megapolis Media Vagyonkezelő Zrt. birtokába került a csatornát üzemeltető cég.

A TV2 nem tartja jogszerűnek sem a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. szerződésének keletkezési körülményeit, sem pedig a tulajdonjogi opció lehívását, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket - mondták korábban a TV2 tulajdonos-ügyvezetői. Fonyó Károly is azt mondta, hogy elhúzódó pereskedésre számít az ügyben.