Vágólapra másolva!
Bár igazi nagy nevekre nincsen pénze a Werder Bremen labdarúgócsapatának, a Bundesliga 16. helyén szerénykedő együttes ismeretlen tehetségekkel is beérné. A Bild értesülése szerint a klub nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződtesse a hónapok óta játéklehetőségre váró Kleinheisler Lászlót, akiért 300 ezer eurót is kaphat a Videoton.

A 21 éves középpályás a Werder törökországi edzőtáborában mutathatta meg tudását, a Kicker pénteken méltatta is a játékát az azeri Inter Baki ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen. A szakportál azt írta, a meccs egyik legjobbja, az 51-es számmal jobb oldali középpályást játszó magyar volt.

A klub menedzsere, Thomas Eichin a Bildnek elmondta, hogy a következő két-három napban megszülethet a megállapodás.

- nyilatkozta Eichin.

Kleinheisler valószínűleg a Werderben folytatja Forrás: Nordphoto.de

"Láthattuk, hogy igazi minőségi futballista" - vélte Viktor Szkripnik, a Werder edzője. A Bild szakírója hozzátette, a középpályásnak még szoknia kell a Bundesligát, így egyelőre nem várható tőle azonnali segítség a kiesés elleni csatában.

PAFC, Videoton, válogatott

Kleinheisler 2012-13-ban már a Puskás Akadémia meghatározó játékosa volt, a középpályás a 2013-14-es idényt a Videotonban kezdte, amely három plusz egy éves szerződést kötött vele, a szezonban 19 bajnokin 969 percet töltött a pályán és négy gólt szerzett.

A 2014-15-ös szezonban 11 fehérvári bajnokit követően kölcsönbe a Puskás Akadémiához került, ahol még 12-szer lépett pályára, de gólt egyik klub színeiben sem szerzett.

A 2015-16-os szezonban azonban parkolópályára került a futballista, miután nem akarta meghosszabbítani idén nyáron lejáró szerződését, a Videoton se az élvonalbeli, se a harmadosztályú csapatában nem játszatta.

Kleinheisler László gólöröme a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az utánpótlás-válogatottban azonban szóhoz jutott, és ott felkeltette Bernd Storck figyelmét is, aki vártatlanul a kezdőcsapatba jelölte a Norvégia elleni, idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn. A történet innentől kezdve csodába hajlott, Magyarország éppen Kleinheisler góljával nyert 1-0-ra Oslóban, és végül a hazai 2-1-es sikerrel kiharcolta az Eb-szereplést.

A Bild úgy tudja, hogy a fehérváriak 400 ezer eurót kértek Kleinheisler ért, a Werder 200 ezret adott volna, így

várhatóan egy kompromisszumos, 300 ezer eurós megállapodás

jön majd létre.