Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megtalálták Farkas Flórián érettségijét

Farkas Flórián beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Berekfürdő, 2012. december 8. Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke beszédet mond a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Mi akkor is... együtt! című konferenciáján, Berekfürdőn 2012. december 8-án. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Egy nappal azután, hogy kiderült: az országos nyilvántartásban nem szerepel, az Oktatási Hivatal mégis megtalálta Farkas Flórián érettségijét.
Vágólapra másolva!

Az Oktatási Hivatal közérdekű adatigénylésre válaszolva közölte, hogy a Központi Érettségi Bizonyítvány, Tanúsítvány és Törzslapkivonat nyilvántartásában nem szerepel az országgyűlési képviselő Farkas Flórián neve. Egy nappal később helyreigazítási kérelemmel fordultak az Indexhez, mert: állításuk szerint most megtalálták az Országos Roma Önkormányzat volt vezetőjének érettségijét. Farkas Flórián számára a Budakalász Gimnáziumban 2001. június 27-én állítottak ki érettségi bizonyítványt.

Farkas Flórián Forrás: MTI/Bugány János

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy szabálytalanságok gyanúja miatt elállnak az Országos Roma Önkormányzattal a Híd a munka világába projektről kötött szerződéstől. A minisztérium visszakéri az önkormányzatra eső teljes támogatási összeget, több mint 1,6 milliárd forintot.

Farkas Flórián januárban távozott az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott Híd a munkába nevű foglalkoztatási szövetkezet éléről. A szövetkezet azért jött létre, hogy segítse a leghátrányosabb helyzetben élők felzárkóztatását, azonban az eredmények helyett a gyanús pénzköltések miatt vált ismertté. A legutóbbi információk szerint Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter 12 ügyben indított kormányzati vizsgálatot a szövetkezetnél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről