Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elhunyt az egykori Fradi-csatár

Események

FTC szurkolók Újpest - fradi
FTC szurkolók
Vágólapra másolva!
Ma Szilárd napja van. Élénk lesz az északkeleti szél. Reggel 6, délután 12 fok körül várható a hőmérséklet. Pókember Vasemberrel megy neki Amerika Kampitánynak. Gyászol a fradi, elhunyt egykori csatáruk. Simicska Lajosról mesélt Vona Gábor. 40 ezer, korábban őstermelőként nyilvántartott, de érvényes igazolvánnyal még nem rendelkező tagról tud a kamara. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül49 bejegyzés
07:45
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Március 11. az év 71. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 296 nap van hátra. Boldog névnapot kívánunk Szilárd nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Szilárd, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! A Szilárd férfinév magyar nyelvújítási alkotás a Konstantin magyarítására. Női párja: Szilárda. Ma Aladár, Bendegúz, Borbolya, Borostyán, Bors, Borsa, Borsika, Kadicsa, Kadocsa, Kadosa, Kaducsa, Konstantin, Konstantina, Riza, Szofron, Szofrónia, Tera, Teréz, Tereza, Teréza, Terézia, Teri, Terka, Tessza, Tímea, Ulrik nap is van.

07:49
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Ma főleg északkeleten bukkan elő a nap

Hajnalban a borult égből a Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan lehet eső, záporeső - írja a köpönyeg.hu. Reggeltől északkelet felől csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki újabb csapadék. Főleg ÉK-en bukkan elő a nap. Élénk lesz az északkeleti szél. Reggel 6, délután 12 fok körül várható a hőmérséklet.

07:55
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

A jüan tolja felfelé az olajárakat

Ázsia „zöldben” kezdte a hét utolsó munkanapját: a fontosabb indexek közül az Asia Dow 0,86 százalékos, a Nikkei 0,57 százalékos, míg a Hang Seng 0,64 százalékos pluszban állt nem sokkal 7 óra előtt - írja az Investor.hu. Az olajárak a 40 dolláros hordónkénti árszintet ostromolják, a Brenttel már e felett kereskednek péntek hajnalban. Az áremelkedést ezúttal az erős jüan okozza.

08:02
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Őstermelőket keresnek

Március 20-ig lehet kérelmezni a hatályát vesztett őstermelői igazolvány helyett új, január 1-től hatályos igazolvány kiváltását, illetve a még hatályos igazolványok visszamenőleges érvényesítését - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Eddig mintegy 160 ezren keresték fel az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés céljából a falugazdászokat. Megközelítőleg 40 ezer, korábban őstermelőként nyilvántartott, de érvényes igazolvánnyal még nem rendelkező tagról tud a kamara.

08:10
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Változékony idő lesz

Gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőzettel - írja a köpönyeg.hu. Elszórtan fordul elő zápor. A légmozgás élénk marad. 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

08:13
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Változó járatok

Szombaton és vasárnap a 19-es villamos északi vonalszakaszán a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól a Batthyány tér megállóhelyig viszi az utasokat. A Batthyány tér és a Clark Ádám tér között a hétvégén a 109-es busszal lehet utazni. A buszjárat vasárnap is a szombati követési gyakorisággal közlekedik. A 19-es és a 41-es villamos déli vonalszakaszán - a Clark Ádám tér és Kelenföld vasútállomás, illetve a Kamaraerdei Ifjúsági Park között - a villamosok forgalmi rendje a március 12-13-i hétvégén nem változik.

08:17
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Hétfőtől teljes a fonódó vonala

Befejezték a Lánchíd budai villamosalagútjának felújítását, így hétfőtől Dél-Budától Óbudáig jár a 19-es és a 41-es villamos, ezzel teljessé válik a budai fonódó villamoshálózat. Hétfőtől új, teljes vonalán közlekedik a 19-es és a 41-es villamos: előbbi a Kelenföld vasútállomás, utóbbi a Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomásától Óbudáig, a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig jár. Ettől a naptól a 109-es busz is a végleges útvonalán - Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér között - viszi az utasokat.

Forrás: BKK/MTVA
08:22
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Trumpra zúdult az össztűz

A floridai Miamiban tartották csütörtökön este a négy amerikai republikánus párti elnökjelölt-aspiráns országos televíziós vitáját. Trump nem változtatott korábbi álláspontján, nem vonta vissza nagy vitákat kiváltó muszlimellenes nézeteit, s kitartott a héten tett kijelentése mellett is, miszerint "a muszlimok gyűlölnek bennünket". A vitán a jelenleg legnépszerűbbnek tűnő Donald Trumpot kiváltképp a muszlimok elleni kijelentései és a palesztin-izraeli konfliktusban elfoglalt álláspontja miatt érték kritikák. A korábbi vitákhoz képest is összehasonlíthatatlanul visszafogottabb volt a hangulat. Még a szabadszájúságáról ismert Trump sem engedett meg magának személyeskedő megjegyzést vetélytársaira.

Marco Rubio, Donald Trump, Ted Cruz és John Kasich a vitán Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle
08:24
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Alig mozdult a forint

Csupán fillérekkel változott a forint árfolyama péntek reggelre az előző estihez képest a bankközi devizapiacon. Az euró jegyzése 7 óráig 10 fillérrel 311,23 forintra morzsolódott le. A dollár 50 fillérrel 278,61 forintra kúszott fel, a frank árfolyama nem változott, a svájci valutát 282,73 forintért adták.

08:26
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb támogató Trump mögött

Donald Trump a csütörtök esti televíziós vitán bejelentette, hogy Ben Carson sebészprofesszor, aki a múlt héten szállt ki az elnökjelöltségért folyó küzdelemből, várhatóan még pénteken nyilvánosságra hozza, hogy az ő elnökjelöltségét támogatja.

08:26
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Az euró gyengült

A közös valuta péntek reggel 1,1165 dollár körül forgott a csütörtök esti 1,1180 után.

Forrás: AFP/Citizenside/Gerard Bottino
08:29
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Három új jelzálogbank indulhat

Bejöhet a Magyar Nemzeti Bank korábbi jóslata: a lejárati összhangra vonatkozó új szabályozás nyomán három új jelzálogbank kezdheti meg működését Magyarországon - írja a Világgazdaság Online. Az új szereplők – az Erste, a K&H és az MKB jelzálogbankja – a nagyjából egyéves átfutási idővel kalkulálva legkésőbb jövő év elején mind megkezdhetik működésüket.

08:35
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Nem vagyunk a legjobbak között

Megjelent a Times Higher Education legjobb európai egyetemeket összesítő listája. A 200 intézményt az oktatói környezet, a kutatói környezet, az idézettség és a nemzetköziség alapján vizsgálták. Magyar intézmény nincs a listán, és a kelet-európai térség is rosszul szerepelt, bár az osztrák főváros egyeteme, a University of Vienna a 67., míg a csehországi VSB a 170. helyet érte el.

08:35
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Nincs pénz fűtőelemre

Lehet, hogy 2019-ben be kell zárni a Magyar Tudományos Akadémia kutatóreaktorát, mert az intézménynek nincs pénze új fűtőelemekre. Az eladó, az orosz Tvel tizenöt év alatt több mint a hússzorosára emelte termékének árát, ami így már megközelíti a világpiaci szintet. A 222 fűtőelem egy múlt évi árajánlat alapján 3,7 milliárd forintba kerülne - írja a Világgazdaság Online.

A reaktor csarnoka az MTA Energiatudományi Kutatóközpontban Forrás: MTI/Marjai János
08:37
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Indokolatlan fogyatékossá minősítés

Az Egri Törvényszék tegnapi, nem jogerős ítélete szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve jogelődjei felelősek azért, hogy Heves megyében a roma gyermekek tömegével kerültek és kerülnek a mai napig is indokolatlanul a fogyatékkal élők számára fenntartott speciális intézményekbe, illetve osztályokba. Először állapította meg ilyen típusú diszkriminációért az Emmi felelősségét bíróság – számolt be a Roma Sajtóközpont.

08:41
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Simicskáról mesélt Vona

Nagyinterjút készített a Magyar Idők Vona Gáborral, ebben azt kérdezik tőle, hogy milyen érzés volt egy olyan emberrel kezet fogni, akit éveken keresztül a legkorruptabb oligarchának állított be a Jobbik. Vona azt mondja: "fura volt a találkozás, mert megmondom őszintén, emberi és szimpatikus volt.

Azóta nincs közöttünk kapcsolat, de meglepett, hogy mennyire nyíltan és mennyire őszintén beszélgettünk."

Fotó: Szabó Gábor - Origo
08:45
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Erősen felhős idő lesz

Vasárnap záporok továbbra is lehetnek. Az északkeleti szél tovább élénkül, több helyen lehetnek már erős lökések is. 9 és 13 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

08:49
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán leigazolhatja Gyurcsány exminiszterét

Rácz Jenő, a veszprémi kórház nyugdíjba készülő igazgatója, korábbi szocialista egészségügyi miniszter most Orbán Viktor tanácsadói között, Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó csapatával szeretne javítani a legelesettebbek egészségügyi ellátásán - írja a Népszabadság. Az interjúban elmondja, "az, hogy a közszférát érintő Nyugdíj vagy munka programban az egészségügy kikerült a merev szabályozás alól, és az orvosok egyedi engedéllyel 62 éves koruk után is a pályán maradhatnak, az annak is köszönhető, hogy akkor Hegedűs Zsuzsával tudtak erről beszélni. Bizonyos helyzetekben az dönthet el jó irányba dolgokat, hogy a hivatalos csatornák mellett más helyekről is megerősítést kap a miniszterelnök.”

08:55
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Megint atommal fenyeget Kim Dzsongun

Ahogy azt az Origo is megírta, újabb rakétakísérletekre adott utasítást Kim Dzsongun - jelentette a hivatalos észak-koreai hírügynökség. Az észak-koreai vezető arra utasította a fegyveres erőket, hogy folytassák a nukleáris robbantási kísérleteket az újonnan kifejlesztett nukleáris robbanófejekkel.

Forrás: AFP/KCNA/Kns
09:03
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Tudja, mitől fáradt?

Pénteken többen tapasztalhatnak fáradékonyságot, figyelmetlenséget, teljesítménycsökkenést. Országszerte jelentkezhetnek a tünetek, amelyek a következő napokban is előfordulhatnak. A krónikus fáradtsággal küzdők számítsanak tartósan jelentkező panaszokra.

Kettős fronthatásra kell számítani, ilyenkor a hideg és a meleg frontok egyszerre vannak jelen a légkörben, a tüneteket mind a hideg, mind a meleg frontra érzékenyek érezhetik. Jellemző a fejfájás, levertség, álmatlanság, ingerlékenység, lassúbb reakció, csökkent koncentrálóképesség, de felerősödhet a depresszióra való hajlam kialakulása, valamint a reumatikus és a görcsös fájdalmak. 

09:07
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Elhunyt a legendás Fradi-csatár

Rövid betegség után meghalt Vágvölgyi Mihály, a Ferencváros, a VM Egyetértés és a Vasas Izzó volt NB I-es játékosa. 66 éves volt.

Első tétmérkőzését 1969 nyarán játszotta, 19 évesen, a Fradi legendás csapatában, Géczi István, Páncsics Mihály, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula mellett csatárként lépett pályára Dr. Lakat Károly irányítása alatt.

Később 1971– között 59 alkalommal szerepelt a VM Egyetértésben, és tagja volt a Vasas Izzó NB I-be jutott csapatának is, ahol 19 küzdelmes mérkőzésen vett részt.

09:12
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Másképpen járnak a vonatok az ünnepek alatt

Az ünnepi hosszú hétvégén vasárnap és hétfőn a munkaszüneti, március 15-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

09:18
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Az M0-son torlódik a forgalom

Az M0-s autóút keleti szektorán a Megyeri híd felé, a 72. km közelében baleset miatt a belső sávot lezárták, két sáv járható, de már két kilométeres a torlódás, a sor vége az M2-es autóúti csomópontnál araszol.

A 44-es főúton Kecskemét és Nyárlőrinc között a 10. kilométernél egy személykocsi kigyulladt, áll a forgalom.

A 381-es főúton Kisvárda és Kékcse között, a 45. kilométernél tegnap egy kamion az árokba borult, a mentést most kezdték el, az utat lezárták, Szabolcsveresmart felé lehet kerülőt tenni.

09:20
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Hibridautók Kínában

Alacsonyfeszültségű, 48 voltos elektromos rendszerrel működő, benzines-elektromos hibridautókat fejlesztenek kínai autógyárak, elsősorban a járművek üzemanyag-fogyasztásának csökkentése érdekében - számolt be a Wall Street Journal hírportálja. Az AlixPartners LLP tanácsadó vállalat számításai szerint a 48 voltos hibrid járművekkel 15 százalékos fogyasztáscsökkenést lehet elérni, kisebbet a 200 voltos hibridekkel elérhető 25-30 százaléknál.

09:23
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Kutyakiállítás Nagy-Britanniában

Betty, egy manchesteri terrier az évente megrendezett Crufts brit kutyakiállításon a birminghami Országos Kiállítási Központban. Ez a világ legnagyobb ebseregszemléje, amelyen 22 ezer versenyző küzd a kiállítás legszebb kutyája címért Forrás: MTI/EPA/Nigel Roddis
09:25
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Megint drágábban autózhat

Emelte 4 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Az emeléssel a benzin átlagára 311-312 forintra, a gázolajé 313-314 forintra nőtt.

Legutóbb szerdán változtak az árak, akkor a 95-ös benzin átlagára 2 forinttal, a gázolajé pedig 4 forinttal emelkedett.

09:25
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Szlovákia beelőzött minket

Északi szomszédunknál olyan startupbarát törvénymódosítást fogadtak el, amelynek értelmében az egyszerűsített részvénytársaságokat akár egyeurós tőkebefektetéssel is el lehet indítani - írja a Digitalhungary.hu. Az új szabályozás szerint az egyszerű részvénytársaság minimális jegyzett tőkéje 1 euróra, a legkisebb névleges részesedés pedig 1 eurócentre csökkent.

09:27
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Cicanadrágból csináltak maszkot a rabláshoz

Vádat emeltek Tatabányán négy fiatalkorú fiú és egy fiatalkorú lány ellen. Az ügyészség közleménye szerint a fiatalok elhatározták, hogy fegyverrel kirabolnak egy dohányboltot, ezért egyikük ismerősétől légpisztolyt vásároltak.

A rablás előtt átöltöztek, majd hárman a lány cicanadrágjából készített maszkot húztak a fejükre. A dohánybolt eladója azonban megnyomta a riasztót, ekkor a támadók elmenekültek, de később elfogták őket.

09:30
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Sosem látott felvételek 1956-ról

Soha nem látott 56-os filmfelvételeket hozott nyilvánosságra az OSA Archívum. A rendőrség egyik kutyatelepéről kerültek elő a filmek, amiket az október 23-ai tüntetésekről és a későbbi harcokról forgattak. Egészen mostanáig egy raktárban porosodtak.

09:36
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Egybekelt Rómeó és Júlia

Legalábbis William Shakespeare szerint 714 éve ezen a napon házasodott össze Rómeó és Júlia. A mű egyébként az angol drámaíró egyik legismertebb tragédiája. Két ellenséges veronai család gyermekei között szövődött végzetes szerelemről szól. Shakespeare életében a legnépszerűbb színdarabjai egyike volt, a Hamlettel együtt azóta is a legtöbbet játszott Shakespeare-mű.

09:41
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel nyithat a tőzsde

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője szerint a kedvező hangulat miatt egyszázalékos emelkedéssel nyithat a magyar tőzsde. Kitért arra: az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülésére a piacok először pozitívan reagáltak, majd a nap végére negatívan. Jelenleg az látszik, hogy az európai piacok nagyjából 1,5 százalékos pluszban nyithatnak - tette hozzá.

09:47
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Új típusú ellátási forma jöhet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) átalakításokon dolgozik, amivel a betegek szükségleteihez jobban alkalmazkodó, korszerűbb ellátórendszer jönne létre - írta pénteki számában a Magyar Hírlap. A napilap az Emmi Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának tájékoztatása alapján arról számol be, hogy az időseket szolgáló ellátórendszer célja, hogy a legrászorultabbak kapjanak fokozott odafigyelést, segítséget és állapotuknak megfelelő ápolást és gondozást. Az új típusú ellátási formát fokozatosan vezetik be, és 2018-ra akár tizenkétezer férőhelyen is elérhető lesz a szakápolási ellátás.

09:50
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Áldozatokat követelt az amerikai árvíz

Legkevesebb hárman meghaltak az Egyesült Államok déli részén az elmúlt napokban a heves esőzések okozta áradásokban – közölték a helyi hatóságok. A Louisiana, Arkansas, Tennessee, Texas és Oklahoma államokban leesett nagy mennyiségű csapadék miatt több mint háromezer házból költöztették ki a lakókat. A víz több helyen elöntötte az utcákat. Egy rendőrségi szóvivő a CNN hírtelevíziónak elmondta, hogy háztetőkről, fák és autók tetejéről is mentettek ki embereket.

Egy helybeli nő kenuval közlekedik a heves esőzések által elárasztott Golden Meadows egyik utcáján, a Louisiana állambeli Bossier megyében Forrás: MTI/AP/The Shreveport Times/Henrietta Wildsmith
09:56
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Vízi cirkusz Budapesten

Az Atlantisz gyermekei című előadással várja nézőit a Fővárosi Nagycirkusz. A show tulajdonképpen vízi cirkusz, ilyen technikát korábban még nem alkalmaztak Magyarországon. A porond hol fényjátékban úszó szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át.

10:01
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Pénzért mutogatták az ikreket

205 éve ezen a napon születtek az eredeti sziámi ikrek, Eng és Csang Thaiföldön, a hajdani Sziámban (innen ered a sziámi iker elnevezés). 17 éves korukban két amerikai üzletember Amerikába vitte őket, ahol pénzért mutogatták az ikreket. Két év múlva az ikrek szakítottak velük, amerikai és európai cirkuszokban fellépve szereztek hírnevet és vagyont maguknak. Farmot vásároltak, házat építettek Trap Hillben (Észak-Karolina), megnősültek. Eng elvette Sarah Yatest, Csang pedig annak testvérét, Adelaide-et. Csang 1874. január 17-én halt meg tüdőgyulladásban, Eng pedig egy óra múlva szívrohamban. 1999. augusztus 20-án szülővárosukban szobrot állítottak nekik.

10:09
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

4305 társas vállalkozás szűnt meg

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint februárban 4305 társas vállalkozás szűnt meg Magyarországon, ami 5 százalékkal több, mint tavaly februárban, de kevesebb, mint az elmúlt fél év havi átlagában.

A januárban 3596 vállalkozást törölt a cégbíróság, 15 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.  

10:13
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 54,80 pontos emelkedéssel, 25 309,45 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,22 százalékkal erősödött.

10:17
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkent az ipari termelés

Az ipari termelés volumene januárban 0,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de a munkanaphatással korrigált adat 2,2 százalékos növekedést mutat. Az év első hónapjában a szezonálisan és munkanaptényezővel korrigált adat a magas decemberi bázisnál csupán 0,1 százalékkal kisebb kibocsátást jelez - erősítette meg második becslése alapján a korábbi előzetes adatokat pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

10:22
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Drágább a krumpli

A KSH adatai szerint januárban 4,8 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak. A növekedés a növényi termékek árának 10,5 százalékos emelkedésével függ össze, míg az élő állatok és állati termékek ára 4,7 százalékkal csökkent. A gyümölcsök ára 23, a burgonyáé 54 százalékkal nőtt.

10:27
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Hamarosan indul a felcsúti kisvasút

Ahogy arról az Origo is beszámolt, bruttó 857 millió forintos költségéből 600 millió uniós támogatással tavaly év végére megépült az 5,7 kilométeres, hivatalosan Vál-völgyi Kisvasútnak nevezett létesítmény. Az építtető Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémiánál (PFLA) azt mondták, hogy most

április végére, május elejére

tervezik a nyitást.

Felcsúti vasútállomás Fotó: Polyák Attila - Origo
10:33
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Olcsóbb a hús

Az élő állatok termelői árszintje 3,4, az állati termékeké 7,6 százalékkal alacsonyabb lett a KSH adatai szerint. A vágósertés felvásárlási ára 2015. szeptember és december között 15 százalékkal csökkent (369-ről 313 forint/kilogrammra), majd a csökkenés megállt, és 2016 januárjában 321 forint volt az ár kilogrammonként, ami 5,1 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly januárban. A tej ára 11,2 százalékkal csökkent a tavaly januárihoz képest, literenként 80 forint volt, a vágómarha ára 6,9 százalékkal volt alacsonyabb, 351 forintot tett ki kilogrammonként.

10:40
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Ötmeccses eltiltás

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága öt mérkőzésre eltiltotta Dmitro Lopát, a Puskás Akadémia ukrán játékosát. A télen szerződtetett középpályás azért kapott ilyen súlyos büntetést, mert szerdán, a Paks elleni bajnokin egy csapata ellen megítélt szabálytalanság után két kézzel mellbe lökte a játékvezetőt. A Vasas ellen kiállított debreceni Takács Tamásnak egy mérkőzést kell kihagynia.

10:48
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Nőtt a CO2-koncentráció

A szén-dioxid-koncentráció (CO2) legnagyobb növekedését mérték 2015-ben a légkörben, mióta 56 évvel ezelőtt elkezdték feljegyezni a mérések eredményeit - közölte az amerikai Nemzeti Légkör- és Óceánkutató Hivatal (NOAA). A növekedés oka az emberi tevékenység és a múlt évben felerősödött El Nino időjárási jelenség együttes kombinációja - emelték ki a légkörkutató szakemberek csütörtökön közzétett közleményükben. 

10:57
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Jegybanki moratórium

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken átmenetileg felfüggesztette a KEG Nyrt. tőzsdei részvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt tartalmú rendkívüli tájékoztatás közzétételéig marad érvényben - közölte az MNB pénteken.

11:03
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Torlódás az M5-ös autópályán

Az M5-ös autópályán Budapest felé a 35-34 km között 8.50-től javítják a külső sáv burkolatát, a belsőbe terelik a forgalmat, most egy km-es a torlódás.

11:07
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az Erzsébet hídon

A Margit híd Pestre vezető oldalán ismét minden sáv járható.

Lassú az előrejutás az Erzsébet hídon Pest felé, a Thököly úton befelé a Dózsa György úttól.

Egybefüggő a kocsisor a Szabadság híd–Vámház körút útvonalon a Kálvin térig, a Bajcsy- Zsilinszky út–Károly körút útvonalon, a Mészáros utca–Alagút útvonalon.

A Krisztina körút–Attila út csomópontban csak egy sáv járható egy szakaszon a Széll Kálmán tér felé (várhatóan szerdáig). Az ellenkező irányban a belső sávot, az Attila úton pedig a Vérmező útra jobbra kanyarodó sávot szintén lezárták.

11:13
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

400 millió a Lakitelek Népfőiskolának

A Lakitelek Népfőiskola beruházásának megvalósításához 400 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kormány - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában. A kormány egyúttal megbízta a nemzetgazdasági minisztert, hogy gondoskodjon a beruházás megvalósításához jövőre szükséges 3,877 milliárd forintnyi forrás biztosításáról a központi költségvetés terhére. Rendelkeztek arról is, hogy az ehhez szükséges közbeszerzéseket még idén írják ki.

11:19
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Akadozhat a centrális erőtér

Ahogy arról az Origo is beszámolt, egy teljesen új választói magatartás miatt aggódhat Orbán Viktor 2018-ban. Az időközi választások eredményei ugyanis azt mutatják, hogy a szavazók kezdenek alkalmazkodni az új választási rendszerhez. Érdekes, ugye? Klikkeljen, és olvassa el, jó lesz!

11:25
március 11, 2016
Vágólapra másolva!

Pókember Amerika Kapitány ellen

Kijött az Amerika Kapitány: Polgárháború újabb előzetese. Ebből kiderül, hogy Pókember Amerika Kapitány ellen van, de kinek az oldalán? Nézze meg az előzetest, és kiderül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről