Megvan, ki követte el az ankarai merényletet

Horizontal
A man stands next to a burnt out bus after a blast in Ankara on March 13, 2016. Several people were killed and many more wounded in a blast in the heart of the Turkish capital Ankara, local media reported, speaking of an attack. Ambulances rushed to the scene of the explosion on Kizilay square, a key hub in the city, and television pictures showed burnt-out vehicles including a bus. / AFP / EROL UCEM
Vágólapra másolva!
A Kurdisztáni Munkáspárt evű terrorszervezethez köthető Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű csoport jelentkezett a múlt vasárnapi ankarai öngyilkos merénylet elkövetőjeként.
Vágólapra másolva!

Közleményben vállalta a vasárnapi terrortámadás elkövetését a Kurdisztáni Szabadság Sólymai nevű csoport. A terrorszervezet honlapján azt írta: a támadás

bosszúálló akció volt

a török biztonsági erők által a főként kurdok lakta délkelet-törökországban folytatott fegyveres beavatkozásáért. A szervezet szerint ugyanakkor a támadás eredetileg a rendfenntartó szervek, nem pedig a lakosság ellen irányult.

Összesen 37 ember halt meg a vasárnapi támadásban Forrás: AFP/Erol Ucem

A németek már pakolnak

Eközben a német kormány bejelentette, hogy a megnövekedett terrorfenyegetés miatt

bezárják nagykövetségüket, valamint isztambuli konzulátusukat és német nyelvű iskolájukat

– írta Deutsche Welle.

A TAK jelentkezett a februárban Ankara kormányzati negyedében végrehajtott merénylet elkövetőjeként is, amelynek célpontjai török katonák voltak.

A vasárnapi terrortámadásban 37 ember halt meg.