Turistát támadtak meg a híres thaiföldi üdülőhelyen

Pattaya
Vágólapra másolva!
Az orosz férfi bűne az volt, hogy nem akart szexshow-ra menni. Egyre gyakoribbak az erőszakos cselekmények Thaiföldön.
Vágólapra másolva!

Thaiföld a magyarok körében is kedvelt egzotikus úti cél, ám az utóbbi években egyre több hír érkezik a turisták ellen elkövetett erőszakos cselekményekről. Kedd este egy 45 éves orosz férfit támadtak meg Pattaya Walking Street nevű sétálóutcáján, mert anyanyelvén utasított el egy felhajtót, aki

szexdrogot akart eladni neki, illetve szexshow-ra invitálta őt.

A férfit a jobb szeme feletti vérző sebbel a helyi McDonald's előtt üldögélt, amikor a rendőrség megérkezett. A turista nem akart kórházba menni a sebével, később a rendőrségen tett vallomást.

A rendőrség keresi az elkövetőt. Egy rendőrtiszt szerint kommunikációs probléma okozhatta a konfliktust. „A turista valószínűleg rákiabált a felhajtóra, hogy ne zavarja őt, és megpróbált elsétálni" – nyilatkozta a Khaosod English lapnak.

Már nem olyan biztonságos

A Bangkoktól délkeletre található Pattaya híres vörös lámpás negyedéről, és nem ritkák a turisták ellen elkövetett erőszakos cselekmények. A tengerparti üdülőhelyen a rendőrség több intézkedést is tett, különösen a Walking Street környékén, hogy javítsa a helyzetet, például arra utasította a kidobó embereket, hogy ne maguk intézzék el a problémás ügyeket. „Ebben az esetben azonban egy felhajtóról van szó.

– mondta a rendőrtiszt.

Sokak szemében Thaiföld a vendégszeretetéről, a pálmafás tengerpartjairól, elsőosztályú hoteleiről és bárjairól ismert. A turisták számának növekedésével azonban egyre több a súrlódás a helyiek és a látogatók között. Bár sokan távoznak haza elégedetten,

több ezerre tehető azoknak a száma, akik megkopasztva vagy megfélemlítve hagyják el az országot.

Az ausztrál John Stapleton Thaiföld: halálos úti cél című könyvében kifejti, hogy a valaha a mosolyok földjének nevezett országot ellepte az erőszak, a bűnözés és a rendőri korrupció (erről bővebben itt olvashat).

Pattaja strandja rengeteg külföldi turistát vonz Forrás: ONLY FRANCE/HEATON / ONLYWORLD.NET/Heaton

A másik visszatérő panasz a Thaiföldre utazók körében a kóbor kutyák jelenléte, a helyiek életveszélyes vezetési stílusa, valamint a szemetes utcák, tengerpartok látványa. Az ottani tömegturizmus árnyoldalairól itt olvashatja korábbi beszámolónkat.

Szavazzon!

Ön szerint Thaiföld mennyire biztonságos?