Csökkentették a terrorkészültséget Magyarországon

TEK, Budapest
Budapest, 2016. március 22. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai és páncélozott szállító harcjárműve a Liszt Ferenc-repülőtér parkolójánál 2016. március 22-én, miután a reggeli brüsszeli robbantások nyomán Magyarországon ideiglenesen elrendelték a terrorkészültség kettes, magas fokozatát. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Egy héttel a brüsszeli merényletek után csökkentette a terrorkészültséget a magyar kormány. Most már csak a hármas fokozat van érvényben. 
Vágólapra másolva!

Magyarország belügyminisztere módosította a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot - közölte a Belügyminisztérium. A rendelet értelmében 2016. március 29. 13 órától a 3-as (közepes) fokozat van érvényben.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai és páncélozott szállító harcjárműve a Liszt Ferenc-repülőtér parkolójánál, miután Magyarországon ideiglenesen elrendelték a terrorkészültség kettes, magas fokozatát. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 2-es fokozatú terrorkészültséget

a múlt kedden léptette életbe a magyar kormány

a 35 halálos áldozatot követelő brüsszeli merényletek nyomán. A tavaly novemberi, párizsi merényletek után eggyel enyhébb, hármas fokozatot rendeltek el Magyarországon.