Gajdics Ottó: Aktuális és mindenkit érintő témákkal készülünk

Vágólapra másolva!
Szombat esténként, fél nyolctól lesz látható a Hír TV-n Gajdics Ottó közéleti riportműsora: minden héten két olyan témát dolgoznak fel, amelyek élénken foglalkoztatják a magyar embereket. Az Ottó című műsorban megszólalnak érintettek, a szakértők, politikusok, de a műsorvezető sem rejti véka alá a véleményét.
Vágólapra másolva!

Szombatonként egy formabontó és izgalmas új formátum kerül a nézők elé, amelyben a legendássá vált újságíró és közéleti személyiség, Gajdics Ottó jár körbe megosztó és sokakat foglalkoztató témákat. Az Ottó című riportműsor többek között a déli határról, a nagycsaládok otthonából, a politikai tüntetések forgatagából, a hospice házak csendjéből jelentkezik. A riporterek minden héten egy-egy közérdeklődésre számot tartó aktuális ügyet dolgoznak fel, megszólaltatva az ügy érintett szereplőit.

Gajdics Ottó, újságíró, GajdicsOttó, 2024.05.10.
Gajdics Ottó
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo

„Riportműsor lesz, amelynek van egy különleges jellemzője: a megszólalók véleménye, álláspontja kiegészül a műsorvezetőével, azaz az enyémmel. Minden héten két témát dolgozunk fel. Nekünk a közbeszéd a fontos, az, ami az embereket leginkább foglalkoztatja: ugyanis vannak olyan kérdések, amelyekkel nem mindig foglalkoznak a politikusok, a közéleti szereplők. Az emberek viszont keresik a válaszokat rengeteg kérdésre, mi pedig szakértőkkel, az érintettekkel megbeszéljük ezeket, és én is elmondom a véleményemet” – válaszolta az Origo megkeresésére.

A műsor természetesen aktuális problémákat, témákat vet fel és tárgyal meg: „Az aktualitás ebben az esetben nem azt jelenti, hogy tegnap történt... Vannak olyan témák, amelyek hosszú hetekig foglalkoztatják az embereket, de ezek nagyrészt nem lezárt történetek. Mondok is egy példát: Ferenc pápa lehetővé tette a papság számára, hogy megáldja az azonos nemű párokat, bár az azonos nemű párok házasságát ő sem engedélyezte. Erről természetesen megvan a mi véleményünk és a papságé is: a magyar katolikus püspöki kar véleménye egészen más erről, mint a pápáé. Nagyon izgalmas lesz Bese Gergő atya érvelése, hogy miért nem akarják ezt a magyar katolikus egyház tagjai.”

Gajdics Ottó, újságíró, GajdicsOttó, 2024.05.10.
Gajdics Ottó
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem lehet világosan szétválasztani azt, hogy hány százalékban lesz magyar és külföldi téma a műsorban. „Nem tud elszigetelődni Magyarország. Összekeveredett sok minden a közéletben, nem tudnánk megmondani minden témáról, hogy ez csak magyar vagy csak külföldi. A lényeg, hogy mi a magyar emberekhez szólunk, magyar szakértőkkel, magyar érintetteket megszólítva, megkérdezve” – mondta Gajdics Ottó.

Ha a téma megköveteli, hogy elmenjenek vidéki helyszínekre, akkor ott lesznek: „Természetesen a megszólalók sem csak budapestiek, nagyon sok okos ember él vidéken. Lesz riportunk a déli határról is, arról, hogy a helybéliek hogyan élik meg a hétköznapokat. 

Az ellenzéki politikusok ugyanis azzal érvelnek, hogy nincs is migráció. Mi utánajártunk: ez egyáltalán nem így van.

 

Egyik téma a család hagyományos felfogása lesz: „Kell-e az államnak segítenie abban, hogy növekedjen a gyerekek száma? Kell-e segíteni abban, hogy szülessen meg minden magyar gyerek? Ezzel is foglalkozunk majd” – ígérte Gajdics Ottó.

Gajdics Ottó, újságíró, GajdicsOttó, 2024.05.10.
Gajdics Ottó
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nem érint mindenkit, de mindenkinek van véleménye az aktív eutanáziáról. Ez a téma mostanában élénken beépült a magyar közbeszédbe. Nekünk markáns álláspontunk van, amiből nem engedünk: én a magyar katolikus egyház álláspontját osztom. De természetesen meghallgatunk mást is” – mondta az Origónak.

„Részemről különösebb felkészülést nem igényel a műsor, ugyanis én csak ezzel foglalkozom. Bármit írok, bármilyen műsorban felbukkanok, én egyfolytában arra készülök, arra törekszem, hogy minden nézőpontból megértsem a minket érintő problémákat, és kialakítsam a markáns véleményemet” – jelezte a műsorvezető, aki szombat este fél 8-tól lesz képernyőn a Hír TV-n.