Ibrát meglepte a City agresszivitása

Zlatan Ibrahimovic, PSG, foci
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a goal during the Champions League round of 16 first leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Chelsea FC on February 16, 2016, at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic szerint a jövő heti, idegenbeli visszavágón a szerdai 2-2 során mutatottaknál sokkal többet kell nyújtaniuk ahhoz, hogy továbbjussanak a Manchester City ellenében a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. 

A Paris Saint-Germain svéd sztárcsatára főszereplője volt a párizsi első meccsnek: előbb a 14. percben kihagyott egy 11-est, néhány perccel később pedig egyedül törhetett kapura, de ziccerben sem tudta bevenni Joe Hart kapuját. A kihagyott lehetőséget megbosszulták magukat, hiszen a szórványos manchesteri támadások egyikéből Kevin De Bruyne a 38. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Gólra gól

Az angolok ugyanakkor csak három percig örülhettek, hiszen egy hatalmas védelmi hibát kihasználva Ibrahimovic egyenlített. A második félidő elején újra előnybe került a PSG, Adrien Rabiot értékesített egy kipattanót, de nem sokkal később egyenlített a City: szintén egy védelmi hibát kihasználva Fernandinho volt eredményes, beállítva ezzel a végeredményt.

Zlatan Ibrahimovic gólt lőtt, de büntetőt hibázott a BL-ben Forrás: AFP/Franck Fife


Meglepte a City a PSG-t

A L'Equipe tavalyi statisztikája szerint Cristiano Ronaldo mellett Ibrahimovic az elmúlt tíz év legeredményesebb büntetőlövője az öt nagy európai bajnokságot tekintve, most mégsem sikerült betalálnia.

"Elkerülhető hibákat követtünk el. - mondta újságíróknak a svéd támadó. - Ott volt például a 11-es, amit kihagytam. Ez van." Hozzátette: az angolok úgy letámadták őket, mint eddig kevés csapat, s ez szokatlan volt számukra.

A PSG 1995 után először juthat be a legjobb négy közé a BL-ben, s Ibrahimovic szerint ez továbbra sem elérhetetlen cél.

Sokkal több kell

"Még reménykedünk, mindig reménykedünk. Erősek és magabiztosak vagyunk, de a visszavágón több kell, sokkal több." - fogalmazott.

"Előfordul, hogy egy játékos meg tud változtatni egy egész csapatot. A sérülése előtt is fontos láncszeme volt az együttesnek, és szerencsére hasonló módon tért vissza" - mondta De Bruynéről Manuel Pellegrini, a City vezetőedzője. A belga középpályás január végén térdsérülést szenvedett, a múlt hétvégén tért vissza, s ahogy a Bournemouth elleni szombati bajnokin, úgy szerdán, a Parc des Princes-ben is vezéregyénisége volt a manchesterieknek.

A 2-2 után az angol csapat várja kedvezőbb helyzetből a jövő keddi visszavágót, a chilei mester azonban óvatos.

Nem hiszem, hogy mi vagyunk a favoritok"

- mondta.

A PSG az előző három szezonban mindig a legjobb nyolc között búcsúzott a Bajnokok Ligájában, míg a Manchester City története során először szerepel a negyeddöntőben.