Hétfőn indul a nemzetközi színházi találkozó a Nemzetiben

mitem
A Polyplanity Company Íliász című előadása
Vágólapra másolva!
Tizenhárom ország részvételével rendezik meg április 11. és 24. között a Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM) a Nemzeti Színházban.
Vágólapra másolva!

A MITEM-en jelen lesz a dél-koreai rítusszínház és Thomas Ostermeier, Európa egyik legjelentősebb színházi alkotója új Sirály-előadása, valamint a svájci Théatre Vidy-Lausanne produkciója is. Vidnyánszky Attila az állami televízióban elmondta, arra törekednek, hogy sokféle színházi nyelvet ismerhessen meg a közönség.

A Polyplanity Company Íliász című előadása Forrás: Elina Giounanli

Hozzátette: a belgrádi Szerb Nemzeti Színház a mai problémákat feldolgozó Hazafiak című előadással, Urbán András rendezésével érkezik Budapestre. A programból kiemelte még Sztatisz Livatinosz rendezőnek, az athéni nemzeti színház művészeti vezetőjének az Iliászból készített különleges előadását, az athéni Polyplanity Company produkcióját.

– fogalmazott a rendező.

Hangsúlyozta: céljuk az is, hogy nyitottakká tegyék az embereket más kultúrák befogadására. „Ragaszkodunk a sajáthoz, keressük azt, hogy mi az, ami csak ránk jellemző és azt szeretnénk kibontani, de ezt csak úgy lehet, ha látjuk, hogy mások mit csinálnak” – fogalmazott.

A Théâtre Vidy-Lausanne Sirály című előadása Forrás: Arno Declair

A MITEM megnyitója 2016. április 11-én este 20:30-kor, a Teatro Potlach Társulatának előadásába épül be. A megnyitón való részvétel ingyenes. Minden előadás után közönségtalálkozót tartanak az alkotókkal, amelynek helyszíne a Fesztiválklub, a Nemzeti Színház I. emeletén található nézőtéri büfé előtti térség. A teljes program a fesztivál honlapján érhető el.