Lebuktatja a szabálytalankodót az új autós csúcskamera

mio mivue
Vágólapra másolva!
Személyes szemtanúként működik a Mio Mivue autóskamerák új modellje, a 698 Dual. A kamera kétirányú kameraképpel segíti a vezetőt, és GPS-koordinátákkal követhető, széles látószögben mutatja a vitás helyzetet.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Mio MiVue 698 Dual nevű fedélzeti kamerája, amely kétirányú kameraképpel könnyíti meg a vezetők dolgát – jelentette be a cég sajtóközleményében. Az autóskamera

egyszerre tudja rögzíteni az autó előtt és mögötte történő eseményeket

nagy felbontásban.

Az első kamera 30fps képrögzítés mellett vesz fel extreme HD felvételt, míg a hátsó kamera ugyanilyen sebességnél full HD-ban rögzíti a képet. A kamerákban lévő optikák F1.8 és F2.0 rekeszértékű lencséket kaptak, hogy a gyengébb fényviszonyok mellett is részletes legyen a kép.

Mindkét kamerát H.264 rögzítési technológiával látták el, így másfélszeresére nőttek az adattárolási lehetőségek, mint a hagyományos rendszereknél.

Hátul is van szeme Forrás: Mio

A funkció elsődleges célja, hogy közúti baleseteknél felvétel készülhessen a szabálysértésről, azt pedig bizonyítékként is felhasználhassa a vezető. A kamera emellett tartalmaz egy háromtengelyű G-szenzort is, ami méri az autót ért impulzusokat, így

azt is be lehet azonosítani, hogy mikor, honnan és milyen erőhatás érte a járművet

- így rekonstruálható a helyzet.

Parkolási módba kapcsolva álló helyzetben is tud felvételeket készíteni a dashcam: a mozgásérzékelőnek köszönhetően azt is felveszi, ha valaki rongálja az autót vagy próbálja feltörni.

A készülék emellett sávelhagyásra és ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszert is kapott, amely figyelmeztet arra, ha egy autó kitérne az aktuális forgalmi sávból. Magyarországon 89 990 forintos áron kapható.