Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ramiro Funes Mori nemcsak az év egyik legdurvább szabálytalanságát mutatta be, de közben két meccsre is nagyon nehéz helyzetbe hozta a csapatát. Az egyiken városi riválisa rommá verte csapatát, az Evertont. 

Az argentin védő 0-2-nél érezte úgy, hogy nincs más eszköze a nagy formába lendült Divock Origi ellen - aki legutóbbi öt meccsén öt gólnál jár, és a derbin is ő kezdte meg a gólgyártást -, ezért kegyetlenül széttaposta a belga csatár bokáját. Mondhatnánk, hogy véletlen baleset, és benne van a játékban, de Funes Mori túl sokáig marad a megsemmisített csatár lábán állva ahhoz, hogy ne tűnjön szándékosnak a dolog.

Elsőre egyébként nem is kapott pirosat, csak amikor a játékvezető látta, milyen súlyos sérülést okozott (vagy az egyik asszisztense győzte meg), akkor állította ki az argentint, aki a pályáról lesétálva még az Everton címerét mutogatta a szurkolóknak.

Ennek aztán végképp nem sok értelme volt, hiszen egyrészt a Liverpool elleni derbin veszítette el minden reményét a pontszerzésre az Everton, másrészt a szezon legfontosabb meccsén, a ManUnited elleni FA-Kupa-elődöntőre nem marad bevethető középhátvédje Roberto Martineznek, aki Phil Jagielka mellett most már Funes Morira sem számíthat.

Az Eb is ugrott Originek? Forrás: Origo

Az egykori liverpooli védő, Jamie Carragher alaposan kiakadt a stúdióban. "Minek döngeti a mellén a címert? Először is két perce sincs a csapatnál, másodszor

a nézők kedvét kereste, amikor lerúgta egy ellenfelét?

Gondolta, hogy tetszett nekik? Mi járt a fejében? Az Everton szurkolói nem fognak bevenni egy ilyen hülyeséget" - füstölgött Carragher némi joggal.

A Liverpool végül 4-0-ra nyert a teljesen szétesett Everton ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről