Vágólapra másolva!
Az orosz hatóságok felülvizsgálják a vnukovói repülőtér biztonsági rendszerét, miután egy szülői felügyelet nélkül utazó kislány simán elrepült jegy nélkül Moszkvából Szentpétervárra.
Vágólapra másolva!

Mivel soha életében nem ült még repülőgépen, de nagyon szerette volna kipróbálni, egy 11 éves iskolás úgy döntött, hogy kipróbálja a szerencséjét.

Mivel kíváncsi volt Szentpétervár nevezetességeire, ezért Vnukovó mellett döntött.

Bejött neki: úgy jutott fel a gépre, hogy sem jegye, sem személyazonosító okmánya nem volt. Ráadásul egyetlenegyszer sem állították meg a biztonsági ellenőrzéseknél – számolt be az Rt.com.

Az Ermitázs. A kislány mindig látni szerette volna Szentpétervárt Forrás: www.hermitagemuseum.org

A repülőtéri személyzet valószínűleg azt hitte, hogy egy népes családhoz tartozik. A gép személyzetének sem tűnt fel a magányos kislány.

Most a repülőtér és a Rosszija légitársaság is szigorú vizsgálat elé néz. Végül a kislány sem láthatta Szentpétervárt.

Még nem tudni, miért, de az érkezési csarnokban maradt, egészen addig, míg a család Moszkvában kétségbeesetten keresni nem kezdte, mert nem ért haza az iskolából. Mikor felhívták a mobilján, legnagyobb megdöbbenésükre megtudták tőle, hogy a szentpétervári repülőtéren ücsörög.

A szülők felhívták Pulkovót, és valaki gyorsan előkerítette a kislányt, majd értesítette a gyámügyet, amely gondoskodott a hazajuttatásáról.