Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Stieber lelkének is nagyon kellett ez a gól

Stieber ausztria magyarország
Stieber gólja végleg lezárt a a meccset
Vágólapra másolva!
Minimális játéklehetőség Hamburgban, elbukott osztályozó Nürnbergben, majd egy gyönyörű gól az Eb-n, amely egy csapásra szebb színezetet ad Stieber Zoltán idényének. A szélső a selejtezők során is szerzett egy látványos gólt, de a mostanit azért mégis az elé helyezi.
Vágólapra másolva!

Büszkék lehetnek most az Újpest korábbi U17-es csapatának tagjai, edzői, ugyanis elmondhatják magukról, hogy évekkel ezelőtt együtt játszottak, dolgoztak azzal a két játékossal, akik kedden eldöntötték az Ausztria elleni Eb-meccsünket. Az ifiben anno Szalai Ádám termelt jobban, ő 27 gólig jutott, de Stieber Zoltán is húsz fölött zárt, most pedig a Bundesligát megjárt rutinos játékosokként lettek hősök.

Megtört az átok

A 27 éves Stierbernek nem a mostani volt a legemlékezetesebb idénye, a Hamburgnál jegelték egész ősszel, majd elment kölcsönbe a másodosztályú Nürnberghez, ahol hat meccsen jutott szóhoz, és egy góllal zárt, csapata pedig elbukta az osztályozót a Huszti Szabolccsal felálló Frankfurt ellen.

Aztán ahogy Szalai megtörte a másfél éves góltalansági átkát, Stieber is egy pillanat alatt lerázta magáról az elmúlt idény minden keserűségét, amikor zseniálisan átemelte a labdát az osztrák kapus fölött.

Túl magabiztos volt az ellenfél

„Akkor már tudtam, hogy ezzel eldőlt a meccs, hiszen alig volt már hátra pár perc. Fantasztikus élmény volt nekem is, és a többieknek is, óriási dolog így kezdeni az Eb-t. Nem tudom, hogy az osztrákok túl magabiztosak voltak-e előzetesen, az Angliában légióskodó Arnautovic nagyon lazán kezdte a meccset, minden mozdulata erről árulkodott, de ez nekünk csak jó volt” – magyarázta Stieber, aki élő példája annak, hogy a kezdőből kiszoruló embereket sem szabad leírni.

Stieber gólja végleg lezárta a meccset Forrás: Origo

Amikor arról kérdeztük, mitől más ez a válogatott, mint a korábbiak, ez egységet emelte ki, ami a pályán is visszaköszönt, az amúgy nem éppen rakkolós Dzsudzsák Balázs sem átállott méterekről becsúszni, ha azt kívánta meg a helyzet.

Stieber csodálatos Eb-gólja

Stiebernek volt már fontos gólja az Eb előtt is a válogatottban, tavaly ilyenkor Finnországban, még Dárdai Pál irányításával, az ő bombájával hoztuk el a három pontot. „A finnországi is fontos gól volt, de ez most mindenképp elé került a sorban. Az is nagyon kedves számomra, és fontos is, mert ha az nincs, lehet, hogy nem vagyunk ma itt. Ez egy álom, hogy az Eb első meccsén be tudtam találni.”

A finneknek lőtt gól

Gólszerzőnk nem fél attól, hogy a mostani bravúrgyőzelemmel a csapat a kelleténél jobban felhívta magára a riválisok figyelmét, ők teszik tovább a dolgukat, ugyanúgy, ahogy eddig is. „A továbbjutásról még korai lenne beszélni. A többiekkel azt ecseteltük, hogy az is hihetetlen volt már, hogy itt vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek az eseménynek. Egyelőre fel kell dolgoznunk ezt az élményt, aztán elkezdünk készülni Izlandra.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről