Vágólapra másolva!
Az albán Skenderbeut kapta a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a magyar csapat idegenben kezdi meg a párharcot, ha az UEFA nem zárja ki a Fradi ellenfelét. 

A sorsolást végző két úriember jó húsz percen át vívott kilátástalan küzdelmet a kelet-európai csapatok neveinek kiejtésével, mire a második csoportban kisorsolták a Ferencvárost. A magyar bajnok ellenfele az albán Skenderbeu lesz, a Fradi idegenben kezdi meg a párharcot.

Az is előfordulhat azonban, hogy az FTC játék nélkül jut a következő körbe, mert az UEFA kizárással fenyegeti (sőt, valójában már ki is zárta) az albán csapatot. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) július elején dönt a Skenderbeu fellebbezésével kapcsolatban.

Albániában kezd a magyar bajnok Forrás: Polyak Attila

A Skenderbeu május végén zsinórban hatodszor nyerte meg az albán bajnokságot, de pár nappal később az UEFA megkérte a klub vezetőit, hogy jelenjenek meg egy vizsgálóbizottság előtt, mert komoly kételyek merültek fel a bajnokság tisztaságát illetően.

A Skenderbeu több mérkőzésénél is bejelzett az UEFA bundafigyelő rendszere,

ezenkívül helyi médiaértesülések és más csapatok játékosainak vallomása alapján valószínű, hogy keményen ment a bundázás az albán bajnokságban. Ha ez bebizonyosodik, a Ferencváros játék nélkül jut a következő fordulóba a Bajnokok Ligájában.

Az első mérkőzést július 12-én vagy 13-án, a visszavágót pedig július 19-én vagy 20-án rendezik.

Nem panaszkodhatnak az EL-csapatok sem

A bajnoki ezüstérmes Videoton a moldovai Zaria Baltival, a bronzérmes Debrecen a San Marinó-i La Fioritával, míg a negyedik MTK a kazah Aktobéval találkozik az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

A hétfői, nyoni sorsolás szerint a Videoton hazai pályán, a Debrecen és az MTK pedig idegenben kezd az első körös párharcban. Az első mérkőzéseket június 30-án, a visszavágókat pedig július 7-én rendezik.