Repülőverseny miatt borul a fővárosi közlekedés

Mike Mangold, műrepülés
US Mike Mangold competes in his Edge 540 aircraft over the Danube River in downtown Budapest during the sixth round of the Red Bull Air Race World Championships on August 20, 2008. AFP PHOTO/ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Mától vasárnapig lezárnak a fővárosban több fő közlekedési útvonalat a budai és a pesti rakpart környékén a Red Bull Air Race repülőverseny miatt, ezért módosul az érintett közösségi közlekedési járatok útvonala is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön kora délután és pénteken reggeltől délutánig lezárják a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, a Lánchidat, valamint a Lánchíd utcát.

Nagyobb korlátozásra kell számítani a hétvégén,

amikor a rakpartok hosszabb szakaszán, valamint Budán a Fő utcán, az Alagútban, Pesten pedig a Széchenyi István téren sem lehet majd autóval közlekedni - olvasható a közleményben.

Közölték: a forgalomkorlátozások miatt csütörtökön és pénteken változik a 19-es villamos, a 16-os, a 105-ös és a 109-es busz, valamint egyes hajójáratok, majd szombaton és vasárnap a felsoroltak mellett a 2-es villamos, a 15-ös és a 115-ös, valamint a 990-es busz közlekedése.

A Red Bull Air Race repülőverseny lesz a hétvégén Forrás: AFP/Kisbenedek Attila