Ihatatlan a csapvíz egy szombathelyi kórházban

KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ mentőautó Szombathely, 2014. július 10.
Mentő érkezik a szombathelyi Markusovszky Kórházba, ahonnan elraboltak egy gyermeket 2014. július 10-én. A rendőrség kizárta az emberkereskedelem gyanúját az eltűnt újszülött ügyében. Bebizonyosod
Mentősöket vádolnak egy fiatal lány molesztálásával.
Vágólapra másolva!
Palackozott ivővivet kapnak a betegek a szombathelyi Markusovszky Kórház több osztályán, mivel a csapvíz egy épületszárnyban nem megfelelő minőségű. A nagyobb gond az, hogy fürödni sem tudnak a betegek.
Vágólapra másolva!

Nem megfelelő minőségű, vegyszerszagú a csapvíz a szombathelyi Markusovszky Kórház egyik épületszárnyában, ezért a betegek palackos ivóvizet kapnak - közölte az intézmény.

A betegek átmenetileg palackos vizet kapnak a kórház több osztályán Forrás: MTI/Marjai János

Az ivóvíz és a melegvíz problémája három belgyógyászati osztály mellett a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztályt érinti.

További utasításig

A biztonság érdekében a kórházban úgy rendelkeztek, hogy a csapvíz további utasításig nem használható. A betegek ebben az időszakban palackozott ivóvizet, továbbá dobozos és fóliázott élelmiszereket kapnak, a mosdókra pedig tájékoztató táblákat helyeztek.

Egyelőre fürödni sem lehet, egyszerhasználatos törlőkendőket osztanak ki a betegeknek.

A kórház az esetről értesítette a vízmű ügyeletét és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat városi szervezetének vezetőjét.

Mentő érkezik a szombathelyi Markusovszky Kórházba - a betegellátás zavartalan Forrás: MTI/Varga György

A vízhálózatból levették a szükséges mintákat, amelyek bevizsgálása a laborokban jelenleg is zajlik. A vízmű visszajelzése szerint szerves szennyezőanyagot nem találtak a beküldött mintában.

Az eset a Markusovszky Kórházban a betegellátás folyamatosságát nem érinti.