Már az ökölvívó-szövetség szerint is rosszul döntött néhány bíró

Vágólapra másolva!
Tovább dagad a rossz bírói ítéletek miatti botrány a riói olimpián, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség ugyanis több bírót és játékvezetőt is kizárt a további mérkőzésekről, miután felülvizsgálta az eddigi ítéleteket. Az eddigi eredményeken nem változtatnak.
Vágólapra másolva!

A szövetség nem pontosította, hogy hány érintettje van a döntésnek, úgy fogalmaztak, hogy "alig néhány" bírót zártak ki.

A kizárt bírók és játékvezetők nem működhetnek közre a továbbiakban a riói mérkőzéseken, de az eddigi eredményeken már nem változtatnak.

Az olimpián több alkalommal is bírálták a játékvezetőket, legkeményebben talán az ír harmatsúlyú ökölvívó, Michael Conlan fogalmazott, aki szerint a bírók elcsalták az orosz Vlagyimir Nyikityin ellen egyhangú pontozással elveszített keddi negyeddöntőjét.

A 2015-ben világ- és Európa-bajnok bokszoló úgy vélte, megfosztották egy megérdemelt győzelemtől és olimpiai álmaitól a pontozók, akik szerinte orosz befolyás alatt álltak.

- mondta a londoni olimpia bronzérmese hozzátéve, hogy nem fog többet AIBA-versenyen indulni.

A nemzetközi szövetség szóvivőjén keresztül reagált a vádakra:

"Conlan világbajnokként nagy elvárásokkal érkezett Rióba és érthetően csalódott, amiért kikapott. Ugyanakkor ez a magánvéleménye. Az AIBA mindent megtesz, hogy becsületes versenykörülményeket biztosítson".

Korábban a nehézsúlyú ökölvívók hétfői döntőjében a közönség is nemtetszésének adott hangot, amikor egyhangú pontozással az orosz Jevgenyij Tiscsenkót hirdették ki győztesnek a kazah Vaszilij Levittel szemben.

Orosz tisztségviselők nem kívántak reagálni a történtekre.