Veréb elől sikeresen menekült az ellenfele

férfi szabadfogású birkózás, 86 kilogramm, Pedro Francisco Ceballos, Veréb István
Hungary's Istvan Vereb (R) wrestles with Venezuela's Pedro Francisco Ceballos Fuentes in their men's 86kg freestyle repechage round 2 match on August 20, 2016, during the wrestling event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 2 in Rio de Janeiro. / AFP PHOTO / Toshifumi KITAMURA
Vágólapra másolva!
A 86 kilogrammos Veréb István óriási csatában kikapott a vigaszágon, így kiesett a szabadfogású birkózók küzdelmeiből. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar fordulatos mérkőzésen 7-6-os vereséget szenvedett a venezuelai Pedro Cabellos Fuentestől.
Vágólapra másolva!

Veréb István délelőtt rögtön az első meccsén kikapott a súlycsoport első számú esélyesétől, a kétszeres világbajnok orosz Abdulrasid Szadulajevtől, aki azonban fináléba jutásával vigaszágra segítette őt. Ott a venezuelai Pedro Cabellos Fuentes várt rá, aki a tavalyi és a 2014-es vb-n is tizedik volt.

Nem volt egy egyszerű mérkőzés Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura


A dél-amerikai versenyző a negyeddöntőben hat percig küzdött a korábban Veréb ellen technikai tussal győztes Szadulajev ellen,

már ekkor látszott, hogy veszélyes ellenfél lehet.

Ettől függetlenül a vigaszági mérkőzésen sokáig az történt, amit a magyar birkózó akart. Az első három percben Cabellos Fuentes feltűnően passzív volt, másfél perc után meg is intették, fél perccel később pedig már Veréb vezetett 1-0-ra, majd miután kivitte riválisát a szőnyegről, 2-0-ra.

Megkontrázta

Úgy tűnt, nem lesz gond a továbbjutással, de Veréb István a második szakasz elején hibázott, az indításába belekontrázott az ellenfele, mögé került, és meg is pörgette, így 4-2-re már ő vezetett. A folytatásban Veréb fokozta a tempót, lábra támadás után egyenlített, a folytatásban azonban újra figyelmetlen volt, egy szőnyeg széli szituációnál maga mögé engedte riválisát.

Az eredmény ekkor 6-4 volt a venezuelainak, aki az utolsó percre nagyon elfáradt, 50 másodperccel a vége előtt Veréb könnyedén vitte le és ment mögé (6-6). Mivel a venezuelainak három kétpontos akciója volt,

Verébnek akkor kellett volna még egy pont.

Óriási energiával dolgozott a 28 éves birkózó, az utolsó 15 másodpercben a venezuelai menekült, a mérkőzésvezető jelezte is az intést, kollégái azonban nem fogadták ezt el, így az eredmény nem változott, sőt a magyar reklamálás elutasítása miatt még egy pontot kapott Cabellos Fuentes, így 7-6-ra nyert, Veréb pedig kiesett.

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

"Nem akarom a bírókra fogni, nyilván nem csak ezen múlt, nem lett volna szabad négy pontot adnom az ellenfelemnek, de

Ha én csinálom, valószínűleg az első köröm végén megintenek" – mondta keserűen a riói olimpiai birkózóversenyeinek utolsó magyarja.

Korábban Ligeti Dániel is búcsúzott, a magyar birkózók így két ötödik hellyel zárták a játékokat, a kötöttfogású Bácsi Péter (74 kg) és Lőrincz Viktor (85 kg) révén.