Agüero nem úszta meg az alattomos könyöklést

Sergie Agüero (Manchester City), Winston Reid (West Ham United), foci Premier League
MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 28: Sergio Aguero of Manchester City is challenged by Winston Reid of West Ham United during the Premier League match between Manchester City and West Ham United at Etihad Stadium on August 28, 2016 in Manchester, England. (Photo by Chris Brunskill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az angol Labdarúgó Szövetség három mérkőzésre eltiltotta pénteken Sergio Agüerót, a Manchester City futballistáját.

Az FA illetékes testülete bizonyítottnak találta, hogy az argentin támadó erőszakosan viselkedett és lekönyökölte a West Ham United védőjét, Winston Reidet a 3-1-re megnyert vasárnapi meccsen.

A döntés értelmében Agüero nem léphet pályára a manchesteri derbin, amelyre jövő szombaton kerül sor. A Manchester United elleni összecsapáson kívül a Bournemouth ellen sem szerepelhet a Premier League-ben, illetve kénytelen lesz kihagyni a Ligakupa harmadik fordulójában a Swansea Cityvel szembeni mérkőzést.

Winston Reid és Sergio Agüero Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Chris Brunskill

A Manchester Citynek érzékeny veszteség a csatár kiesése, mivel eddigi három bajnoki találkozóján kétszer is eredményes volt, illetve mesterhármast ért el a Steaua Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn.

Agüero ugyanakkor vádlisérülése miatt kihagyta az argentinok csütörtöki vb-selejtezőjét - amelyen 1-0-ra verték Uruguayt -, és kedden Venezuela ellen sem lép pályára.