Vágólapra másolva!
A zuglói önkormányzat a díszpolgári címet már ellőtte, úgyhogy valamit ki kellett találnia, ha már a kerület legeredményesebb sportolója két aranyéremmel tért haza a riói olimpiáról.

A londoni olimpiáról aranyérmet hozó Szabó Gabriella csodálatos sikerét 2012-ben díszpolgári címmel ismerte el Zugló önkormányzata. Csakhogy a kiváló kajakos nem érte be ennyivel, és az augusztusi riói olimpiáról újabb két aranyéremmel (Kozák Danutával párosban és a K4 500 méter tagjaként) tért haza.

Szabó Gabriella (elöl) és Kozák Danuta megnyeri a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjét a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az így már háromszoros olimpiai bajnok, és nem mellékesen kilencszeres világ- és Európa-bajnok Zugló legeredményesebb sportolója lett, amit a kerület szeretett volna elismerni. Miután a díszpolgári címet már kipipálták, nem maradt más hátra, mint egy különdíjat alapítani, így kedd óta Szabó Gabriella a "Zugló legeredményesebb sportolójának" járó díj első kitüntettje, írja honlapján a Magyar Olimpiai Bizottság.