Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok nem bánja, hogy utódja a Ferrarinál idiótának nevezte őt a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén. Szerinte csak a zaklatottság tört elő ellenfeléből.

Rutinszerűvé vált, hogy Sebastian Vettel háborog a rádión, általában a lekörözések miatt, vagy ha úgy érzi, hogy ellenfelei nem engedik el őt időben a szabadedzéseken. Így történt pénteken is, amikor a Ferrari pilótája elődje, Fernando Alonso McLarenje mögé ragadt be, és rezignáltan „idiótának” nevezte Alonsót. Ő viszont nem akadt ki ezen, cserében ő is beszólt inkább.

„Hallottam, hogy mit mondott Vettel a rádión, de nem csinálok ügyet ebből. Nagyon zaklatott időszakát éli, saját maga és a Ferrari miatt is, meg kell bocsátani neki” – mondta a spanyol, aki 2010 és 2013 között kénytelen volt végignézni, ahogy Vettel a Red Bull volánja mögött zsinórban nyeri a világbajnoki címeket.

Jó arcot vágnak, de nincsenek olyan jóban egymással Forrás: Sputnik

Vettel az edzés után azt mondta, úgy érezte, hogy valójában Mexikóváros utcáin áll a dugóban, majd hozzátette, valószínűleg ellenfelei is el voltak foglalva azzal, hogy a gumikat életre keltsék, és ezért nem foglalkoztak azzal, hogy utat engedjenek a náluk gyorsabb pilótáknak.

Alonso viszont ennél mélyebb problémára utalt,

ami elsősorban az, hogy a Ferrarinál nem jönnek az eredmények, és időlegesen Vettel jövőre lejáró szerződésének meghosszabbítása is lekerült a napirendről. A négyszeres világbajnokot mostanában feltűnően sokszor lehet látni korábbi csapata, a Red Bull menedzsmentjével, de Christian Horner lehűtötte a kedélyeket.

„A versenyzők igen érzékeny személyiségek, érezniük kell, hogy a csapat mellettük áll, és támogatja őket – idézte a csapatfőnököt a Sky Sports. – Az élet most kissé szokatlan Sebastian számára, és keményen dolgozik, hogy felülkerekedjen a nehézségeken. A Ferrarinál másmilyen nyomást tapasztal, mint amit nálunk, a Red Bullnál megismert, úgyhogy ez újszerű élmény számára.”

Horner kizárta, hogy visszafogadják eddigi legnagyobb sikereik kulcsfiguráját.

„Ez már az ő dolga – felelte Horner, amikor felvetették neki, hogy Vettel 2018-ra szabaddá válhat. – Mi elkötelezettek vagyunk a jelenlegi pilótáink mellett a következő évekre. Ebben a fogadóban már nem maradt számára hely.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!