Vágólapra másolva!
A spanyol megint elemében volt Brazíliában: az autója lerobbanása után operatőrnek állt, és állítása szerint majdnem elaludt, miközben a lassú autókat figyelte a pálya széléről.

Bizonyára sokan emlékeznek Fernando Alonso tavalyi magánshow-jára Interlagosban: miután az időmérő első szakaszában már azelőtt lerobbant az autója, hogy mért kört futhatott volna, a spanyol úgy döntött, ezúttal nem bosszankodik a McLaren-Honda menetrendszerű meghibásodása miatt. Ehelyett keresett egy kempingszéket a pálya szélén, beleült, és látványosan élvezte a brazíliai napsütést, miközben a pályán zajlott a kvalifikáció. Alonso poénkodása beindította a mémgyárat, #PlacesAlonsoWouldRatherBe ("helyek, ahol Alonso szívesebben lenne") hashtaggel sorra kerültek fel az internetre a humoros montázsok, amelyek különféle vicces helyzetekben ábrázolták a hátradőlve sütkérező kétszeres világbajnokot.

Egy évvel később Alonso autója megint tönkrement Brazíliában, ezúttal a pénteki második szabadedzésen. A pálya szélén rekedt spanyol most is gondoskodott róla, hogy a nézőket és saját magát szórakoztassa az edzésből hátralévő fél órában. Miután segített a pályabíróknak az autója elszállításában, egy ideig figyelte az előtte elsuhanó autókat, majd kövekkel kezdett dekázgatni. Az utolsó percekre egy széket is kapott, sőt ezúttal extra ajándék is járt hozzá:

a FOM egyik operatőre beültette egy monitor elé, és átadta neki a fejhallgatóját és a kameráját,

amivel a spanyol elszórakozhatott az edzés végén.

Ezt még gyakorolni kell

Alonso láthatóan élvezte a helyzetet, és komolyan vette az új feladatát, valóban elkezdet ismerkedni a kamerával. A televíziós közvetítés rendezője pedig néhány másodperce be is vágta a spanyol által irányított kamera képét, amelyből kiderült, hogy a pilótának még sok gyakorlásra van szüksége, ha szakmát szeretne váltani.

Alonsónak ERS-problémája volt pénteken Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Lépést kell tartanom az új technológiával, mert még nem tudok elég jól bánni a kamerát irányító, rendkívül érzékeny joystickkal - viccelődött az edzés után Alonso. - A rádión szóltak, hogy amikor (Sergio) Pérez megérkezik a kanyarhoz, át fognak váltani az én kamerámra.

"Rosszul érzem magam, amiért ilyen gyengén kezeltem a kamerát. Arra is gondoltam, hogy később, a Porsche Kupa versenye alatt visszatérek egy kis gyakorlásra, hátha holnap megint megáll alattam az autó!"


Megjutalmazná a szurkolókat

Alonso odaszúrt egyet a Forma-1-nek is, és ismét hangoztatta azon véleményét, hogy a jelenlegi autók nem elég gyorsak és látványosak. "A szurkolók gyors autókat szeretnének látni, olyanokat, amelyek után tátva marad a szájuk, miután látták őket elsuhanni maguk előtt - mondta. - Ma 30 percet töltöttem a pálya szélén, és majdnem elaludtam. Szerencsére találtam egy széket és egy kamerát, enélkül ki sem bírtam volna.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!