Brady a 100. hazai sikerével robog az MVP-cím felé

Tom Brady New England Patriots
FOXBORO, MA - DECEMBER 12: Tom Brady #12 of the New England Patriots communicates at the line of scrimmage during the first half against the Baltimore Ravens at Gillette Stadium on December 12, 2016 in Foxboro, Massachusetts. Adam Glanzman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tom Brady 406 yardot passzolt és három touchdownban közreműködött a New England Baltimore elleni győzelme alkalmával. A Patriots irányítójának ez volt a 100. sikere az alapszakaszban hazai pályán.

Ugyan a New England még nem biztosította be a helyét a rájátszásban, hiszen ehhez az kellett volna, hogy a Miami kikapjon az Arizonától - a Delfinek 26-23-ra győztek -, de a Baltimore legyőzésével így is

az AFC első helyére ugrott.

406 yard egy jó védelem ellen

Köszönhető mindez Tom Brady irányítónak, aki 39 éves kora ellenére MVP-formában játszik, és momentán úgy néz ki, hogy csak az eltiltás miatt a szezon elején kihagyott négy meccs akadályozhatja meg abban, hogy

harmadjára is besöpörje a legértékesebb játékosnak járó címet.

A ligaszinten is erősnek számító Ravens-védelem ellen, amely mindössze 17,3 pontot és 296,1 yardot engedett eddig meccsenként, 38 passzkísérletéből 26 sikeres volt, ebből pedig 406 yardot, valamint három touchdownt hozott össze.

Brady úgy dolgozott a pályán, ahogy egy igazi vezérnek kell Forrás: AFP/2016 Getty Images/Adam Glanzman

Köztük ezt az igazán csodás, 79 yardos touchdownpasszt, amivel aztán Chris Hogan wide receiver robogott a Ravens end zone-jáig.

Kidőlt két fontos ember a Baltimore-ban

A Ravens-secondary hanyatló teljesítménye ugyan nem volt véletlen, hiszen a csapat soraiból a két kezdő cornerback, az igencsak alulértékelt, ám ebben a szezonban igazán jól játszó Jimmy Smith és Jerraud Powers is kidőlt a meccs során, a cserejátékosok pedig nem tudták felvenni a ritmust a felpörgetett Patriots-offense-szel.

A 2013-as draft első körében kiválasztott Matt Elam például egyszerűen elaludt a fenti 79 yardos passzjátéknál, és valahol neki is köszönhető, hogy Hogan úgy futott be a célterületre, mintha csak a játszótéren fogócskázna.

Kyle Juszczyk Ravens-fullback viszont egymaga átgyalogolt a komplett Patriots-védelmen:

A Ravens most már nem hibázhat

Ezzel a győzelemmel tehát a New England Patriots egyrészt az AFC élére ugrott, másrészt viszont a mostani vereség után a Baltimore-nak igencsak kapaszkodnia kell, hogy odaérjen a rájátszásba, mert az AFC Északi csoportjában a Buffalót legyőző Pittsburgh mögé került.

A Baltimore irányítója, Joe Flacco (jobbra) is kemény kihívás elé néz az alapszakasz hátralévő meccsein Forrás: AFP/2016 Getty Images/Maddie Meyer

A Ravens a maradék három meccsen a Steelersen kívül a Philadelphiával és a Cincinnattivel kerül szembe, és mindhárom meccset nyerniük kell, ha ott akarnak lenni a rájátszásban.

NFL, 14. játékhét:
New England Patriots - Baltimore Ravens 30-23