Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnoknak az a legfontosabb, hogy a csapat morálja ne essen szét Nico Rosberg utódja miatt. Meg kell beszélni vele, hogy ki lesz a csapattársa, de az ő szava nem döntő a kérdésben.

Pontosította néhány héttel elhangzott szavait Lewis Hamilton, miután a sajtóban sokan úgy értelmezték a szavait, hogy nem érdekli őt, hogy ki lesz a csapattársa. Valójában arról beszélt, hogy nem foglalkozik azzal, kit ültetnek mellé, de érdekli, hogy ki vállalja a kihívást, hogy az ő csapattársa legyen.

„Fontos, hogy ki ül majd a második autóba – nyilatkozta a brit Channel 4-nak. – A csapat morálja szempontjából lényeges. Más csapatoknál már láthattuk, hogy mérgező hatású lehet a csapatra nézve, ha a pilóták egymás esküdt ellenségeivé válnak.”

Hamilton akár Vettel oldalán is versenyezne Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton kijelentette, imád a Mercedesnél versenyezni, és „bár akadtak néha érdekes forgatókönyvek”, úgy vélte, hogy „alapvetően mindig összetartottunk.”

– utalt valószínűleg arra, hogy Fernando Alonsóval gyorsan elmérgesedett a viszonya a McLarennél, és Jenson Buttonnal is akadtak súrlódásai.

A Mercedes pilótája 2007-ben híresen rossz munkakapcsolatba került Alonsóval, de az évek során rendezték a konfliktusukat,

és bár Alonso nemrég kijelentette, hogy kitart a McLaren mellett, Hamilton elmondta, ő vállalná a kihívást, ha a spanyol vagy akár a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel lenne a csapattársát. Hozzátette, amikor azt mondta, hogy nem érdekli, ki lesz a csapattársa, arra gondolt, hogy bárkivel kész a megmérettetésre.

A Mercedes 2014 óta annyira jó, hogy Hamiltonnak még a hasonló kaliberű versenyzők között sem akadt ellenfele Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Úgy értettem, hogy minden egyes versenyző ellen kiállok, bárkit is akarnak. Végül is, ez (a csapatvezetés) döntése, bárkit leigazolhatnak.

Mivel Alonso és Vettel be van betoznozva a jelenlegi szerződésébe, és Carlos Sainzot sem akarja elengedni a Red Bull, úgy tűnik, Valtteri Bottasra és a Mercedes fiatal tehetségére, Pascal Wehrleinre korlátozódik a csapat lehetőségeinek köre.

Rosberg (balra) elment, Hamilton marad, és lehet, hogy Bottas csatlakozik hozzá Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Bottashoz is ragaszkodik a Williams, de a Mercedes keresi a lehetőséget, hogy megszerezze a finn pilótát, mivel Wehrleint túl tapasztalatlannak tartják Nico Rosberg pótlására. Hamilton erre nem tért ki, a saját szerepére viszont igen.

„A szerződés szerint meg kell beszélniük velem a lehetőségeket, amikor leszűkítették a kört 5 pilótára vagy valami hasonló létszámra. A döntésükbe viszont nincs beleszólásom.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!