Vágólapra másolva!
Holnap karácsony! Várja már? Nos, ha ma menne ajándékot venni, számítson rá, hogy hatalmas lesz a tömeg. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken folytatódik a borult, fagyos időjárás. Továbbra is lehet zúzmara-lerakódás, hószállingózás, ónos szitálás. A nyugatias szél néha megélénkül.

Reggel -7 és -1, délután -3 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk.

Szombaton, szenteste napján estig folytatódik a borult, eseménytelen, hideg téli idő. Estétől ÉNy felől egy csapadéksáv érkezik, melynek hatására elszórtan - főleg északon, északnyugaton - lehet hószállingózás, ónos eső, fagyott eső. Napközben egyre inkább megélénkül a DNy-i szél. Melegfront érkezik. Reggel -3, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk, éjfélkor is 0, +1 fok lehet.

Vasárnap, karácsony első napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, kezdetben ónos eső, ÉK-en havas eső. +4 fok köré enyhül az idő. A DNy-i szél néhol megerősödik.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Gyorshajtás miatt állították meg a Wisconsini Egyetem egyik diákját. A rendőr bírság helyett kisegítette a hallgatót.

Ahol sporttörténelem született - Hosszú Katinka nyomában jártunk.

23 évesen meghalt az MTV egy műsorának szereplője.

Ezt lehet tudni a berlini merénylőről. A berlini merénylet elkövetésével vádolt Anis Amri már büntetett előéletűként érkezett Olaszországba, ahol négy évet ült börtönben, miután részt vett a lampedusai menekülttáborban kitört lázongásokban. Az olasz hatóságok nem tudták kiutasítani, 2015-ben nyomát vesztették a 24 éves tunéziai származású férfinak.

Vádat emelhetnek Gesztesi Károly ellen. Lezárult a nyomozás, a rendőrség vádemelést javasolt ittas vezetés miatt.

Boldog névnapot

December 23. az év 358. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 8 nap van hátra.

Ma a Viktóriákat ünnepeljük.

A Viktória női név latin mitológiai eredetű, Victoria a latin mitológiában a győzelem istennője. A név jelentése győzelem.

Távkapcsoló

Pénteken már kezdődhet a karácsonyi készülődés, az RTL Klubon a Gyertek át!-tal és a Playback párbajjal, a TV2-n a Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűzzel hangolódhatunk az ünnepekre. A Duna TV-n pénteken a Télapu 3.: A szánbitorló lesz az esti film, szombaton a Legyetek jók, ha tudtok!, illetve a Polar Expressz kerül képernyőre ott. Nincs karácsony Kevin nélkül, az RTL Klub szenteste 20.30-tól adja a Reszkessetek, betörők!-et, a TV2 a Shreket, majd a Hófehér és a vadászt küldi ellene - ennek megfelelően vasárnap a Reszkessetek, betörők! 2-t vagy a Shrek 2-t is láthatjuk. Aki nem szeretne karácsonyi filmeket nézni, az szenteste a Mini páros - Az örökbefogadás útja című sorozatba is belekezdhet a LifeNetworkön, az OzoneNetworkön pedig Magyarországot nézegetheti madártávlatból.

Mozipremierek

  • Énekelj!
  • Miért pont Ő?
  • Olli Mäki legboldogabb napja
  • Váratlan szépség
  • Hóesés Barcelonában