Kieséssel ért véget Shiffrin nagy sorozata

Mikaela Shiffrin, alpesi sí
Winner Mikaela Shiffrin of the USA celebrates after the FIS Alpine Ski World Cup Women's Slalom on December 29, 2016 in Semmering, Austria. / AFP PHOTO / APA / Erich SPIESS / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Tizenkét siker után megszakadt az amerikai Mikaela Shiffrin győzelmi sorozata a női alpesi sízők világkupájában, miután kiesett a keddi műlesikló versenyen, Zágrábban.

Az összetett vk-ban éllovas versenyző legutóbb több mint négy évvel ezelőtt, 2012. december 29-én, az ausztriai Semmeringen esett ki legerősebb számában, melyben azóta olimpiai és kétszeres világbajnok lett.

"Sajnálom az esetet, de nem aggódom, mert tudom, hol hibáztam. Egy bukkanó megdobta a léceimet, emiatt estem ki" - mondta a történtek után a 21 éves Shiffrin, aki legutóbbi kiesése óta egymás után 34 műlesikló versenyen ért célba.

Mikaela Shiffrin Forrás: AFP/Erich Spiess

Az amerikai a legutóbbi 12 világkupa-futamon, amelyen rajthoz állt, egyaránt győzött: tíz műlesikló elsőség mellett két óriás-műlesiklást is nyert ez idő alatt.

A zágrábi versenyen a szlovák Veronika Velez Zuzulova nyerte az első futamot az osztrák Bernadette Schild és a svájci Wendy Holdener előtt.

A második futamot 16.15-kor rendezik.