Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mínusz 30 fok volt Moszkva környékén

Különös képek nevezetességekről Oliver Curtis
Lenin-mauzóleum, Moszkva, Oroszország
Vágólapra másolva!
Moszkvában mínusz 28,5 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet, de az orosz főváros közelében mértek 30 foknál is nagyobb hideget - közölte vasárnap az orosz meteorológiai szolgálat.
Vágólapra másolva!

Klinben mínusz 35,9, Dmitrovban és Volokalamszkban pedig mínusz 33,2 fokot mutatott vasárnapra virradóra a hőmérő. Oroszország központi régiójában jelenleg 12-15 fokkal van hidegebb az ilyenkor megszokottnál.

Lenin-mauzóleum, Moszkva, Oroszország Forrás: Oliver Curtis


Moszkvában idén eddig a legnagyobb hideget, mínusz 29,9 fokot szombatra virradóra, az ortodox karácsony hajnalán mérték. Ezzel megdőlt a 125 éves napi hidegrekord.
A rendkívüli hideg miatt az orosz főváros repülőterein 80 járatot töröltek vagy halasztottak el.

A Moszkva környéki Krasznogorszkban kazánbeleset miatt 12 ezer lakó maradt fűtés nélkül, a településen rendkívüli állapotot hirdettek ki. Három iskolában melegedőket alakítottak ki.

A kemény fagy miatt kiadott narancssárga figyelmeztetés ellenére mintegy ötszázan vettek részt vasárnap a második moszkvai téli kerékpáros felvonuláson. A Moszkva folyó két rakpartján, a Kreml közelében megrendezett Veloparad startjánál és finisénél egyaránt mentők álltak készenlétben, de orvosi segítségre senki sem szorult.
A hideggel dacoló biciklisták a biztonságos közlekedés mellett demonstráltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről