Vágólapra másolva!
A brazil Garrincha unokája, a 19 éves svéd korosztályos válogatott Henke Johansson Championshipben szereplő Brentford City játékosa lett.

Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Brentford szerződtette a 19 éves svéd utánpótlásválogatottat, Henke Johanssont. Az angol csapat által régóta figyelemmel követett fiatalember nagyszerű technikai tudásával és kivételes játékintelligenciával hívta fel magára a figyelmet.

És, hogy hogy mi köze van egy svéd tininek a kétszeres világbajnok (1958, 1962) brazil legendához, a karikalábú, cselgéphez, Garrinchához? A brazil zseni, aki első világbajnoki címét éppen Svédországban nyerte, nem csak a válogatottal, hanem klubjával, a Botafogóval is járt a skandináv országban, és, ha már ott járt, akkor nem csak azt mutatta meg, hogy bánik a labdával. Egy rövid kapcsolatból 1959-ben született egy fia, Ulf Lindberg, akinek mindkét fia futballista lett.

Garrincha sem leszerelni, sem utolérni nem lehetett Forrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados./Archive

Martin és az 1998-ban született Henke is ügyesnek bizonyult, utóbbi már a svéd korosztályos válogatott, most pedig az angol másodosztályban építheti tovább karrierjét.