Századvég: Egyre népszerűtlenebb Vona Gábor

CÖF plakátkampány plakát Civil Összefogás Fórum 56-osok terén Vona Gábor Gyurcsány Ferenc
CÖF plakátkampány Budapesten Budapest, 2016. december 7. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) újabb plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén 2016. december 7-én. A kép Vona Gábor Jobbik-elnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti: „Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra”.
Vágólapra másolva!
Folyamatosan csökken a Jobbik elnökének népszerűsége – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből. A megkérdezettek túlnyomó többsége az Orbán Viktor által vezetett Fideszt alkalmasabbnak tartja a kormányzásra, mint Vona Gábor pártját.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor népszerűsége a népszavazás óta jelentősen csökkent – derült ki a Századvég felméréséből. A politikus megítélése Gyurcsány Ferenchez hasonlóan kifejezetten kedvezőtlen, míg Orbán Viktor továbbra is a legnépszerűbb politikai vezető Magyarországon – olvasható a 888.hu-n.

A kutatás tanúsága szerint továbbra is Orbán Viktor a legnépszerűbb hazai politikus, minden második válaszadó kedvező véleményt formált a miniszterelnökről, negatív véleménye a megkérdezettek 42 százalékának volt.

Gyurcsány még népszerűtlenebb, mint Vona

Ezzel szemben Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc megítélése továbbra is kifejezetten kedvezőtlen. Vona Gáborról a megkérdezettek több mint kétharmada (67 százaléka) rossz véleménnyel van, 19 százalék kedveli, 13 százaléknak pedig nincs véleménye róla. Gyurcsány Ferencről a lakosság 76 százaléka formált negatív véleményt, és 14 százalék pozitívat.

A kutatás szerint a magyarok döntő többsége (61 százaléka) az Orbán Viktor által vezetett Fideszt alkalmasabbnak tartja a kormányzásra, mint Vona Gábor Jobbikját.