Vágólapra másolva!
Vigyázzanak magukra és egymásra, mert farkasordító hideg előtt állunk! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán északon változóan, délen erősen felhős lesz az ég. Délen gyengülő hószállingózás még előfordulhat. A légmozgás élénk marad.

Reggel -10, délután -4 fok körüli értékeket mérhetünk, fagyos idő lesz.

Csütörtök hajnalban foltokban zúzmarás köd képződik. Napközben nagyrészt napos idő lesz, de lehetnek tartós ködfoltok. Zord hideg várható: reggelre nagy területen süllyedhet a hőmérséklet -10 fok alá. Délután is csak -7, -1 fok ígérkezik.

Pénteken rendkívül hideg időre van kilátás: a vastag hóval borított tájakon -25, -20 fokos zord hideg is lehet a reggeli órákban. Nappal marad a tartós fagy. Napos és tartósan ködös területek lesznek.

Szombaton marad a zord időjárás, reggelre ismét -20 és -7 fok közé süllyedhet a hőmérséklet. Délután -5 és 0 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Zúzmara-lerakódás, hószállingózás bárhol előfordul.

Vasárnap egyelőre marad a csendes, fagyos időjárás. Változóan felhős lesz az ég, és továbbra is lesznek tartósan megmaradó ködfoltok, zúzmarával.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Megszólalt a férfi, aki évtizedekig Antal Imre élettársa volt. Antal Imre élete tele volt hullámvölgyekkel, tragédiákkal, erről mesélt az egykori műsorvezető barátja, élettársa, Jenei József.

Változnak a sebességhatárok a magyar utakon. Több hazai főútvonalon és autópályán felülvizsgálták az érvényes sebességhatárokat. Az autósok mostantól lassabban mehetnek.

Reggel ötkor ébresztették a doppingellenőrök Eb-ezüstérmesünket. Az 1000 és 1500 méteren is Eb-ezüstérmet nyert rövid pályás gyorskorcsolyázóhoz, Liu Shaoanghoz hétfő reggel doppingellenőrök csöngettek fel.

Jókora bírságot fizethet, ha autóval megy Párizsba, és nincs ilyenje. Minden Párizsban közlekedő gépjárművön, a külföldi rendszámúakon is kötelező hétfőtől a környezetvédelmi megfelelőséget igazoló matrica felragasztása a szélvédőre.

Horror lett a figyelmetlen elindulásból. A lehető legrosszabb pillanatban próbált áthajtani a kereszteződésen a kínai autós.

Boldog névnapot

Január 18. az év 18. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 347 nap van hátra.

Ma a Piroskákat ünnepeljük.

A Piroska a latin Prisca névből származik, amiből a magyarban Piriska, majd ebből Piroska lett. A Prisca eredeti jelentése: régi, ősi, tiszteletreméltó. A név hangalakjának változásában a régi magyar Piros név hatásának, illetve magának a piros szónak is szerepe lehetett.

Tévéműsor

Az RTL Klubon a Szulejmán, a TV2-n az X-Men - Az elsők érkezik, a Viasat3 egy klasszikus vígjátékkal, Az örömapával készül. A Viasat6-on a Slidersszel és az X-aktákkal nosztalgiázhatunk, de újranézhetjük például az Országúti diszkót vagy a Pideone Afrikábant is - előbbiért a Film+-ra, utóbbiért a Mozi+-ra kapcsoljunk. Ha inkább szép természetfilmekre vágynánk, az OzoneNetwork 21 órától Magyarországot, majd a Baltikumot is megmutatja madártávlatból.

Heti mozipremierek

  • Széttörve
  • xXx: Újra akcióban
  • A számolás joga
  • Balerina
  • Utazás apánkkal
  • Ez csak a világ vége