Már várják a bérlők jelentkezését Újpesten

Vágólapra másolva!
Az újpesti Szent István tér korszerűsítésének részeként 2017 őszén adják át az új piacot. Az árusító helyekre már várják a jelentkezéseket.
Vágólapra másolva!

Újpest eddigi legnagyobb saját forrású beruházása, a Szent István tér átalakítása. A korszerűsítés részeként a jelenleg üzemelő piacépületet lebontják, a helyén park, terasztér, pavilon, szabadtéri pódium épül. A régi piac helyett a Szent István tér 13-14. szám alatt épül az új piac és vásárcsarnok egy többszintes létesítmény részeként.

Az új létesítmény látványterve

Az 5 milliárd forintos beruházásban megvalósuló modern külsejű új létesítmény nem klasszikus piac, és nem is vásárcsarnok lesz, hanem vegyes komplexum:

piac, kulturális központ és mélygarázs.

Az összesen hat szintes építményben a belső galériás piacot és a kulturális központot külön lehet megközelíteni, működtetésük is elkülönül egymástól.

Az új vásárcsarnokot a nyitottság jegyében tervezték: a földszinten 3 oldalról 6 bejáraton keresztül lehet belépni, az első emeleten promenád csatlakozás lesz a főbejárattal, a második emeleten pedig tetőteraszt alakítanak ki. Hasznos alapterülete 17630 négyzetméter, maximális befogadó létszáma 4160 fő – amelyből a piacé mintegy 2700 fő. Az épületegyüttes kialakításánál fontos szempont volt a környezetvédelem és az energiatakarékosság, így például fűtéséhez olyan rendszert építenek ki, amely szennyvízhőt hasznosít.

Az épülő piac látványterve

A kétszintes mélygarázsában 120 autó fér majd el, és 15 feltöltő-állás épül az árusok számára. A kétszintes piac és vásártéren 52 áruda, 3 áruda sziget, 169 őstermelői asztal, 3 zöldséges sziget, valamint egy 270 négyzetméteres élelmiszerüzlet várja majd a vásárlókat. Az árusítóasztalok és az árudák egy része a földszinten, a húsáru és az élelmiszerüzlet pedig az emeleten lesznek. A promenádtető alatt további 130 asztal áll majd a szezonális és ideiglenes árusok rendelkezésére.

Az árusító helyekre már várják a jelentkezőket.

A bérleti feltételeket a jelentkezők függvényében határozzák majd meg.

Az épületet a Firka Építész Stúdió Kft. tervezte, a mélyépítési, út- és közműépítési munkák kivitelezője a Hídépítő & Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft., a szerkezet-, magas- és belsőépítési munkálatokat a Kalotherm Építőipari Zrt. végzi.