Szmogriadót rendeltek el Salgótarjánban

havazás, hó, salgótarján,
Salgótarján, 2017. január 13. Autók haladnak a havas Füleki úton Salgótarjánban 2017. január 13-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Miután a légszennyező szálló por koncentrációja pénteken csaknem duplája volt a küszöbértéknek, szombaton a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelték el Salgótarjánban.
Vágólapra másolva!

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelték el szombaton Salgótarjánban, mert a légszennyező szálló por átlagkoncentrációja csütörtökön és pénteken meghaladta a küszöbértéket.

Pénteken 144 mikrogramm/köbméter volt a mért érték, míg a tájékoztatási küszöbérték ennek csaknem a fele.

Fekete Zsolt MSZP-s polgármester arra kéri a salgótarjániakat, hogy mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe, és csak annyi időt töltsenek a szabadban, amennyit feltétlenül szükséges.

A hó után a szmog okoz gondot Salgótarjánban Forrás: MTI/Komka Péter

Elrendelte a városvezető az avar és kerti hulladékok égetési tilalmát, az építési, bontási munkák szüneteltetését is, emellett ellenőrzik a porképző anyagok szállítására vonatkozó előírások betartását. A meteorológiai előrejelzés szerint szombat este az eső hatására megindulhat a levegő tisztulása.