Sűrű köd és ónos eső, majd zápor vár ma ránk

gyalogos havas IDŐJÁRÁS járókelő SZEMÉLY
Szerdán is országosan sok felé várható enyhe havazás, főleg ónos eső.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hajnalban nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna-Tisza köze valamint az Északi-középhegység térségében - írja a met.hu. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

A hajnali, reggeli órákban az ország középső, északi részén gyenge ónos eső (<1 mm) helyenként előfordulhat. a nap további részében már inkább eső várható, ugyanakkor az esti órákban északkeleti megyékben gyenge havazás mellett még kialakulhat kis mennyiségű ónos is.

A Tiszán, a Szamoson a jégzajlás miatt szünetel az átkelés a folyón - írja az utinform.hu. A közúti hidak felé tervezzék útjukat.

Pénteken reggelre ismét több helyen képződik köd, melynek egy része tartósan újra megmaradhat - írja a Köpönyeg.hu. Egyébként a nap első felében változóan, délután erősen felhős lesz az ég, és elszórtan kisebb eső, záporeső is kialakulhat. 5 és 10 fok között alakul általában a hőmérséklet, de tartósabban párás részeken ennél hidegebb lesz. Az ÉNy-i szél megélénkül.

Szombaton erősen felhős, párás időre számíthatunk. Emellett kevés napsütés is lehet. Délutánra mérséklődik az eleinte még élénk ÉNy-i szél. Zápor elvétve lehet. Marad a 5 és 10 fok közötti maximum.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, néhol gyenge csapadékkal. Délutántól megélénkülhet a nyugati szél. +7, +8 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 17. az év 48. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 317 nap van hátra.

Ma a Donátokat ünnepeljük.

A Donát férfinév a latin Donatus név rövidülése. Jelentése: (az Úrtól) ajándékozott. Női párja: Donáta.

Távkapcsoló

Pénteken a TV2-n este 9-től a G.I. Joe – Megtorlás című akciófilmmel kezdhetjük a hétvégi lazítást, a Dunán pedig 20.30-tól a hamarosan második évadával folytatódó Csak színház és más semmi első szezonját ismételhetjük át. Szombat este az RTL Klubon, illetve a TV2-n egyszerre két akciófilm vetélkedik a kegyeinkért: előbbi adó a Drágán add az életedet, utóbbi csatorna A Bourne-ultimátumot adja. A TV2-n ráadásul ezután Az Álmosvölgy legendája című Tim Burton-alkotással folytathatjuk a mozizást. Vasárnap este is rengeteg film vár ránk: a Tűzgyűrűt (RTL Klub), A hercegnő és a békát, a Mindenképpen talánt (TV2), az Ítéletnapot (Viasat3) vagy A régi környéket (FOX) egyaránt választhatjuk. Szintén elég csábítónak ígérkezik a LifeNetwork este 10-es műsora, a Szexiskola.

Heti mozipremierek

  • Szólít a szörny
  • Arany
  • Holdfény
  • Pofoncsata
  • Paterson
  • Kojot
  • Oroszlán
  • A művészet templomai: Botticelli - Dante pokla
  • Tékasztorik