Botka évet értékelt, a Fidesz a szocialisták botrányairól beszélt

Botka László Szeged, 2014. október 12.
Botka László sajtótájékoztatót tart a szegedi HBH étteremben 2014. október 12-én. Az MSZP-DK-Együtt-PM-Összefogás Szegedért jelöltjét negyedszerre választották meg a csongrádi megyeszékhely polgármesterének.
MTI Fotó
Szeged, 2014. október 12. Botka László sajtótájékoztatót tart a szegedi HBH étteremben 2014. október 12-én. Az MSZP-DK-Együtt-PM-Összefogás Szegedért jelöltjét negyedszerre választották meg a csongrádi megyeszékhely polgármesterének. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Botka László szegedi MSZP-s polgármester bírálta Gyurcsány Ferencet, arról beszélt, hogy el kellene tűnnie a közéletből. Szerinte a szavazók többsége változást akar, olyan kormányt, amely segít a kisembereknek, és kihúzza Magyarországot a gödörből. A Fidesz hiányolta, hogy Botka nem beszélt a 4-es metró körüli korrupciós botrányról. Azt mondták, hogy az MSZP kormányon eltörölné a lakástámogatásokat és emelné a jövedelemadókat, a munkahelyek helyett teret nyitna a segélyezésnek, minderre pedig a magyarok már nemet mondtak.
Vágólapra másolva!

Az egyenlő, igazságosabb és felemelkedő Magyarország megvalósítását nevezte leghatározottabb céljának Botka László, Szeged szocialista polgármestere február 18-án, szombaton Budapesten.

Botka Gyurcsányt bírálta

Az MSZP elnöksége által miniszterelnök-jelöltnek javasolt politikus azt mondta, Magyarország változásért kiált, a szavazók többsége gyökeres változást akar. Szerinte azt akarják, hogy olyan vezetők vegyék át az ország irányítását, akik nem taposnak a kisemberek fejére, és kihúzzák Magyarországot a gödörből, akiknek elveik vannak, és az erkölcsi iránytűjüket nem a pénz mozgatja.

Azt mondta, hogy

be akarja temetni az árkot, amely jobb- és baloldal, a nemzeti konzervatív és a liberális felfogás hívei között van.

Botka László bírálta Gyurcsány Ferencet, szerinte távoznia kellene a közéletből. Nemrégen éppen Gyurcsány leplezte le, hogy Botka érdekében titkos találkozón vettek részt baloldali politikusok, köztük az LMP társelnöke is. A titkos találkozón arról volt szó, hogy DK-elnök nélküli (vagyis Gyurcsány nélküli) DK-t szeretnének.

Botka László kizárta, hogy szövetséget kössenek a Jobbikkal Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Molnár szerint a Fidesz leváltható

Molnár Gyula, az MSZP elnöke a Szabad Sajtó Alapítvány rendezvényén elmondta, bármikor legyen a választás, készen állnak. A Fidesz szerinte leváltható, Magyarország megjavítható.

Fidesz: A magyarok már nemet mondtak az MSZP-re

A Fidesz közleményben reagált Botka László nyilatkozatára. Azt írták, Botka László óriási lehetőséget szalasztott el, hogy megnevezze a 4-es metró botrány felelőseit.

A szocialisták ott folytatnák, ahol abbahagyták: eltörölnék a lakástámogatási rendszert, újra emelnék a jövedelemadókat. De ami a legsúlyosabb, az új munkahelyek helyett újra a segélyezésnek nyitnának teret. Erre a magyarok egyszer már nemet mondtak" – áll a közleményben.

A Fidesz szerint

széthordták a nemzeti vagyont, százezreket tettek munkanélkülivé, elvették a pénzt a családoktól, az egészségügytől és az oktatástól."