Bankot robbantott a Steelers elkapója

Wild Card Round - Miami Dolphins v Pittsburgh Steelers GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
PITTSBURGH, PA - JANUARY 08: Antonio Brown #84 of the Pittsburgh Steelers runs down the sideline to score a touchdown after catching a pass from Ben Roethlisberger #7 against the Miami Dolphins in the AFC Wild Card game at Heinz Field on January 8, 2017 in Pittsburgh, Pennsylvania. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Steelers ötéves, 68 millió dolláros szerződést adott Antonio Brownnak, az NFL egyik legeredményesebb elkapójának.

Kevin Colbert, a Pittsburgh Steelers általános igazgatója nem viccelt, amikor pár hete azt nyilatkozta, hogy szándékai szerint Antonio Brown, a csapat elsőszámú elkapója a Steelersből vonul majd vissza. Ugyan Brown szerződése csak jövőre járt volna le, a Steelers hétfőn hosszabbított a kiváló játékossal. Brown új szerződése öt évre szól, és

68 millió dollárt ígér, amiből 19 milliót aláírási bónuszként kap a játékos.

Az évi átlagos 17 milliós fizetésével így Brown momentán a legjobban fizetett NFL-elkapó, hiszen ezzel az összeggel bőven megelőzi a Cincinnatti Bengals játékosát, az évi 15 milliót kereső A.J. Greent.

Ezért a tudásért jár a nagy pénz:

A 28 éves Brown a 2010-es NFL-draft hatodik körében került a Pittsburgh Steelershez. A tavalyi szezonban 106 elkapásig jutott, amiből 1284 yardot és 12 touchdownt hozott össze, ezzel a teljesítménnyel pedig az NFL második legtermékenyebb elkapója volt.

Mindenki elégedetten mosolyog az új szerződés fölött:

Brown az elmúlt négy szezonban 481 elkapást produkált, ez pedig NFL-rekord, mint ahogy az is, hogy egymás után négy alapszakaszban is évente száznál több passzt kapott el. Erre utoljára Peyton Manning kedvenc célpontja, Marvin Harrison, az Indianapolis Colts játékosa volt képes 1999 és 2002 között.