Erre figyeljen, ha az M3-as autópályán jön Budapestre

Dugók a bevezető utakon, autópálya M3
Budapest, 2011. november 4. Torlódik a forgalom az M3-as autópálya bevezető szakaszán. Országszerte mintegy száz, a fővárosban 12 helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA szakszervezeti szövetség. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az M3-as autópályán Budapest térségében közlekedőknek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn. A korlátozás a Budapest felé haladókat érinti. 
Vágólapra másolva!
Forgalomkorlátozás lesz csütörtöktől Budapest felé. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Csütörtöktől kell számítani a korlátozásokra

2017. március 16-tól várhatóan 2017. május 20-ig a Sikátorpusztai önkormányzati úti autópálya feletti híd, baleset utáni helyreállítása zajlik majd. A munkavégzés ideje alatt az autópályán

Fót, Mogyoród térségében forgalomterelésre és esetleges torlódásokra kell készülni.

2017. március 21-től a Budapest irányába tartó forgalom egyik sávját a Nyíregyháza felé tartó pályára átterelik, a Nyíregyháza felé tartó forgalom pedig elhúzásra kerül a külső és a leálló sávra.

A forgalom fenntartása mellett biztonságosan nem végezhető munkafolyamatok alatt – csúcsforgalmon kívüli időszakban –

a Budapest felé vezető oldal teljesen lezárásra kerül,

ezen időszakban a forgalom Budapest felé csak egy forgalmi sávon haladhat az ellenkező átterelve. Nyíregyháza felé a két forgalmi sáv ezen ütemben is biztosított lesz. A munkálatok előreláthatólag 2017. május 20-án fejeződnek be.

A munkálatok ideje alatt a forgalomtereléssel érintett szakaszon

60 és 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.