A pohár sört most a fehérvári püspök fizeti

Vágólapra másolva!
A világ élvonalába tartozó sörversenyen, a Barcelona Beer Challenge 2017 megmérettetésen kiváló eredményt értek el a Székesfehérvári Püspök Sörei és a MONYO Brewing Co. sörkülönlegessége.
Vágólapra másolva!

A Prépost porter ezüstérmet nyert English Porter kategóriában, a Szent Imre búzasör bronzérmet nyert Weissbier kategóriában, míg a MONYO Brewing Co. Anubis történelmi söre ezüstérmet érdemelt Mixed-Style Beer kategóriában.

A díjak Forrás: Origo

A Barcelona Beer Challenge 2017 sörversenyre 25 országból több mint 800 sört nevezett 203 sörfőzde. A verseny magas színvonalát garantálta, hogy csak akkreditációval rendelkező zsűritagok bírálhattak.

A díjakat Spányi Antal megyés püspök, Németh Antal sörfőzőmester, valamint Pein Ádám, a Székesfehérvári Püspök Söreit készítő MONYO Brewing Co. ügyvezetője mutatta be Székesfehérváron a Szent Gellért Kézműves Sörözőben.

A püspök és a monyós fiúk Forrás: Origo

A megyés püspök elmondta, hogy a 2015-ben szentjeikről és Székesfehérvár történelmében nagy szerepet játszó papi méltóságról, a Szent Koronát őrző prépostról nevezett sörök létrehozásában főként lelkipásztori és nem üzleti szempontok vezérelték. A csak Székesfehérváron kapható sörök rangos díjaitól a város turisztikai vonzerejének növekedését is várja a püspök.

A rangos elismerés örömét Spányi Antal megyés püspök egy egyedülálló akció keretében osztja meg a sörkedvelőkkel. Húsvétkor és húsvéthétfőn, 2017. április 16–17-én, bárki, aki egy korsó Prépost portert vagy Szent Imre búzasört fogyaszt, a megyés püspök vendége egy pohárra a díjnyertes sörökből.