Európai döntőbe táncolták magukat a Herman Ottó Múzeum dolgozói

épületfotó FOTÓ FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA légi felvétel városkép
A miskolci Herman Ottó Múzeum
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokból évekkel ezelőtt indult el a Museum Dance Off nevű verseny, amelynek célja, hogy megmutassa a világ múzeumainak könnyedebb, vidámabb oldalát. A múzeumi dolgozók egy-egy zenés videóklipben igyekeznek betáncolni magukat a nagyközönség szívébe. Idén a miskolci Herman Ottó Múzeum is elkészítette pályaművét, amelyet – Közép-, illetve Kelet-Európa képviseletében először és egyetlenként – adtak be, és klipjükkel az európai döntőbe jutottak.
Vágólapra másolva!
A miskolci Herman Ottó Múzeum Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A Museum Dance Off szervezői négy nappal a nevezés lezárását követően értesítették a múzeumi projekt vezetőit, hogy a miskolci videót kiemelték, és ezzel a pályamű

egyenes ágon került be az európai hármas döntőbe.

A többi európai videó a döntőbe kerülésért még megmérkőzik egymással az elsőkörös szavazáson, ahonnan két kisfilm kerül majd a kontinens-fináléba, a miskolci mellé.

Az európai döntő szavazása május 2-án, kedden – magyar idő szerint – 14 órakor indul, és 24 órán keresztül tart majd.

Amennyiben a miskolci kisfilmnek sikerül megnyernie az európai döntőt, akkor megmérkőzhet a világ múzeumaival. A végső győzelemhez nagy összefogást szeretnének létrehozni a magyar projekt vezetői, tekintve, hogy a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum 79 ezer szavazattal hódította el a trófeát.

Erre pályázik most a Herman Ottó Múzeum is:

Aki szeretné szavazatával támogatni a múzeum kisfilmjét a versenyben, május 2-án, 14 órától a http://www.whenyouworkatamuseum.com/ honlapon teheti meg.