Számonkérné a hotelcsillagokat a szakmai szövetség

szálloda forgalom hotel szállás úszómedence Hévízgyörk Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szállodakomplexum fürdő medence
Hévízgyörk, 2010. május 11. A Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szállodakomplexum szabadtéri fürdője Hévízen. MTI Fotó: Manek Attila
Vágólapra másolva!
Kötelezővé tenné a hotelek minőségét jelentő csillagok használatát a szállodaszövetség - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Felmenő rendszerben, türelmi idővel, néhány év alatt kötelezővé tenné a hotelek szolgáltatásainak minőségét jelző csillagok használatát a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). Az elsőként a Világgazdaság-online-on közzétett javaslatra pozitívan reagált Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője is - olvasható a napilapban.

Csak alig több mint fele a szállodáknak használja a csillagos minősítést Forrás: MTI/Manek Attila

Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke a világgazdaságnak azt mondta, hogy 2010 óta nincs előrelépés a nemzeti védjegyrendszer ügyében. Azóta várnak olyan jogszabályra, amely minden kereskedelmi szálláshelynek előírja az egységes, átlátható minőségi rendszer alkalmazását.

A Hotelstars Union néven ismert kritériumrendszert tizenhét EU-államban alkalmazzák,

Magyarországon az MSZÉSZ működteti, és négyszáz tagszállodája közül háromszázhetven a tagja. A teljes hazai szállodai kapacitásnak ugyanakkor csak

a hatvan százaléka használja a kontrollált minőséget jelentő csillagokat

- áll a Világgazdaságban.